Må sone i tre år etter seksuelle overgrep

En mann i slutten av 20-årene er dømt til fengsel i tre år for å ha forgrepet seg på flere mindreårige jenter mellom 12 og 15 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjordane tingrett har også dømt mannen til å betale 80.000 kroner i erstatning fordelt på tre av de fornærmede jentene i saken, skriver NRK.

Mannen nektet straffskyld da saken startet, men etter at retten hadde hørt vitneforklaringene fra 19 vitner, fant den det bevist at overgrepene hadde funnet sted i 2006 og 2007.

Mannen var tiltalt for seksuelle overgrep mot fem jenter som tilhørte samme vennegjeng i et tettsted i Sogn og Fjordane. Den yngste jenta var 12 år gammel da overgrepet fant sted, og en av de fem jentene hadde han sex med flere ganger.

«Retten ser det som skjerpende at tiltalte har hatt seksuell omgang med flere søskenpar og venner fra samme omgangskrets», skriver tingrettsdommer Ida Kristin Bøen i dommen.

Retten mener det er bevist at den seksuelle omgangen framstod som frivillig fra jentenes side, men understreker at det er den voksnes ansvar å hindre seksuell omgang med barn.

«Det er ingen formildende omstendighet at barn er forelsket, betatt eller tar initiativ», heter det i dommen.

Mannen ble frifunnet for ett av overgrepene mot en av jentene, og for å ha befølt en annen. (©NTB)