SMS 24 hours nettside
SMS 24 hours nettside

SMS-tyver stenges ute for godt

Selskapet sms24hours ble stengt etter at de tok seg betalt for reklame-SMS. Nå har de vært på ferde igjen.

I mars fortalte TV 2 hjelper deg om Rune Haarstad som ble belastet 210 kroner på telefonregningen for SMS-reklame han aldri hadde bedt om å få. Firmaet mente at Runes telefonnummer var blitt registrert hos de, og lurte derfor på om han kunne ha meldt seg inn i fylla, eller om han hadde uvenner som hadde tastet inn nummeret hans da han nektet for å ha meldt seg inn.

– Dette kan jo skje hvem som helst. Det er jo rent og skjært tyveri, sa Rune Haarstad til TV 2 hjelper deg den gang.

Rune var ikke alene. Fra november til mars mottok Forbrukerombudet over 30 klager på sms24hours fra mobilbrukere som ble trukket 35 kroner to ganger i måneden for uønskede reklamemeldinger som tikket inn på mobilen deres.

Se saken her:

Les også: Stjeler via SMS

Les også: Spurte om kunden hadde vært på fylla

Brudd på markedsføringsloven

Som en følge av alle klagene ble tjenesten stengt, men senere gjenåpnet. Denne uken har både Forbrukerombudet og Aspiro, selskapet som eier kortnummeret sms24hours bruker, igjen fått klager fra forbrukere som har opplevd å bli fakturert for SMS-reklame fra sms24hours uten at de har samtykket til å motta slike reklamemeldinger.

– Det er alt for dårlig og et klart brudd på markedsføringen. Sms24hours har aldri klart å legge fram dokumentasjon på at de har inngått avtaler med dem de har sendt ut reklame-SMS til, selv om vi har bedt om det flere ganger, sier Ida Otterstad, juridisk rådgiver i Forbrukerombudet.

Stenges permanent

Selskapet sms24hours skylder ifølge Forbrukerombudet på feilregistreringer, men det har verken Aspiro, teleoperatørene eller Forbrukerombudet tiltro til. Nå stenges tjenesten permanent.

– Vi har avsluttet samarbeidet med sms24hours, basert på brudd på reglementet, sier Kristin Breivik Eldnes, kommunikasjonssjef i Aspiro.

Det er Forbrukerombudet fornøyd med.

 Ida Otterstad juridisk rådgiver  Forbukerombudet (Foto:  Bjørn-Eivind Årtun / Forbrukerombudet)
Ida Otterstad juridisk rådgiver Forbukerombudet (Foto: Bjørn-Eivind Årtun / Forbrukerombudet)

– Vi synes det er veldig bra at Aspiro har stengt denne tjenesten permanent, sier Ida Otterstad, juridisk rådgiver i Forbukerombudet til TV 2 hjelper deg.

Det har ikke lyktes TV 2 hjelper deg å få en kommentar fra sms24hours i dag.

Les også: Har du en drøm du ikke har råd til å realisere? Da vil vi hjelpe deg!

Les også: Hvem har Norges beste service? TV 2 hjelper deg skal kåre Norges beste servicebedrift. Vi trenger tips!

– Bør få bedre rutiner

Forbrukerombudet har de siste åra fått veldig mange klager på innholdstjenester til mobil, og ber nå aktørene om å skjerpe seg.

- Det er en utfordring at det er alt for lett for useriøse aktører å komme på banen og sende slike meldinger til folk. Vi håper at eierne av kortnumrene tar mer ansvar og har litt bedre rutiner på hvem de inngår avtaler med, sier Ida Otterstad i Forbrukerombudet.

Aspiro sier til TV 2 hjelper deg på generelt grunnlag at alle deres kunder forplikter seg til å følge norsk regelverk.

-Dette reguleres i kontrakten vår. Vi tar også stikkprøver og stenger de tjenestene som ikke følger reglene. Vi gjør det vi kan, og er glade for henvendelser fra de ulike aktørene, slik at vi kan bli enda bedre på å håndtere det, sier Kristin Breivik Eldnes ,kommunikasjonssjef i Aspiro til TV 2 hjelper deg.

Har du mottatt sms fra sms24hours? Dette bør du gjøre:

– Sjekk telefonregningen om du har blitt fakturert for innholdstjenester fra Sms24hours.

– Du kan klage direkte til selskapet eller til Aspiro: Kundeservice 815 52 795. Kan også sende det per mail til ksno@aspiro.com. Der vil du kunne få kreditert eventuelt beløp du er belastet.

– For mer informasjon kan du lese Forbrukerombudets guide til smartere mobilbruk.

Trenger du vår hjelp ? Tips TV 2 hjelper deg

Følg oss på Facebook! Klikk her.