tid for hjem bergesen
tid for hjem bergesen

Lager nytt kjøkken – uten å kjøpe nytt

Kjersti Bergesen & co. med ny utfordring.

I denne utgaven av «Tid for hjem» handler det om et rekkehus der det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, der det er fullstendig overfylt av diverse møbler med ulike stilarter, og der veggene er så godt som dekket av foto og malerier. Og der de som bor der ønsker å starte på nytt, og ikke minst ønsker at vi skal se på muligheten av å gjøre noe med kjøkkenet, uten å kjøpe nytt.

Det er en stor jobb, stort volum på de to rommene og alle flater skal gjøres noe med.

Designet

Designer John Zoffmann ønsker selvsagt å tømme rommene for alt det som har hopet seg opp gjennom årene. Plukke enkelte ting som får være bærende elementer i «det nye rommet», og starte på nytt derfra.

Kjøkkenet er bare noen år gammelt, av god kvalitet, men mørkegrønt og med et tungt litt hytteaktig preg. Eierne ser gjerne at det hele blir litt mer lett og moderne, så John vil male og sprøytelakkere hvitt, samtidig som han vil trekke profilene fra kjøkkenet videre opp i stuen ved å lage ny trapp og nytt rekkverk.

Arbeidet

Rommene blir tømt for alt løst, og alle kjøkkenfronter blir sendt av gårde til sprøytelakkering. Rullestillas blir montert og vi går løs på taket. Fra før av er der plater som etterligner treverk, samt mørkbeisede bjelker. Sammen med munkepussen på peisveggen gir det unektelig et litt slitent «kro»-uttrykk.

Og nesten uten å tenke på arbeidsmengden, så gipser, sparkler, pusser og maler vi taket, samt alle de mørkebrune bjelkene. Det tar tid, det er krevende, men det er det som skal til for å yte dette luftige flotte rommet rettferdighet.

På gulvet i stuen legger vi et hvitoljet eikegulv fra Fjordal, samme materiale blir også brukt i trappetrinnene. Munkepussen på peisveggen blir dekket av Scamotex plater (brannmur- plater). Disse får frest ut spor slik at det hele blir å ligne en murvegg i store blokker. Overflaten blir behandlet med naturgips.

Trappen får nytt rekkverk, alt gjenstående kjøkken blir hvitmalt og vi lager ny bordplate som vi kan montere på det gamle bordet. John har også tegnet ny bokhylle, basert på enkle ikeahyller med innramming i eik.

Spisestoler blir malt og setene trukket om, vi syr gardiner til den store gullmedalje og nye møbler flytter inn. Klokken ble faktisk nesten fem på natten den fjerde dag, så om vi ser slitne ut på slutten, så er det derfor!

Se «Tid for hjem» torsdag klokken 20.00 på TV 2!

nytt 3 tid for hjem
nytt 3 tid for hjem
nytt 2 tid for hjem
nytt 2 tid for hjem
nytt 4 tid for hjem
nytt 4 tid for hjem
ny stående tid for hjem
ny stående tid for hjem
gammel 1 tid for hjem
gammel 1 tid for hjem
gammel 2 tid for hjem
gammel 2 tid for hjem
par 1024 tid for hjem
par 1024 tid for hjem