EKSPLOSJON: 13 arbeidere befant seg i nærheten da en gassledning eksploderte i Cleburne i Texas mandag kveld. Sju ble behandlet på sykehus, men ingen skal være omkommet. (Foto: Courtney Perry / AP)
EKSPLOSJON: 13 arbeidere befant seg i nærheten da en gassledning eksploderte i Cleburne i Texas mandag kveld. Sju ble behandlet på sykehus, men ingen skal være omkommet. (Foto: Courtney Perry / AP)

– En savnet etter eksplosjon i gassledning

Det hersket lenge forvirring rundt tapstallene etter at gassledning eksploderte i Texas mandag kveld. Redningsmannskaper leter etter en mulig savnet person.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsmannskaper lette fortsatt etter en mulig savnet person etter en eksplosjon på en rørledning i Cleburn i det nordlige Texas. Ingen er så langt meldt omkommet.

Forvirring rundt tapstall

Det var sent mandag kveld norsk tid at den store naturgassledningen i det nordlige Texas eksploderte. Eksplosjonen skal ha skjedd etter at arbeidere ødela rørledningen ved et uhell. Kort tid etter ulykken var det uklart om hvor mange som var skadd.

Det hersket lenge usikkerhet og forvirring rundt antall skadde og drepte etter eksplosjonen. Det ble først meldt om flere omkomne, men dette er ifølge myndighetene feil.

Personen som var meldt savnet skal ha vært ved gassledningen da eksplosjonen inntraff og kolleger av mannen mistet ham av syne. Ifølge redningskoordinator Jack Snow i Johnson County var det 13 arbeidere på stedet under eksplosjonen. Flere av disse tok seg selv til sykehus før redningsmannskapene kom til ulykkesstedet, opplyser Snow.

Trodde det var torden

Redningslederen tror at den savnede kan være blant de som selv tok seg selv til sykehus.

En innbygger i byen Granbury som ligger i nærheten forteller om at hun hørte et voldsom brak da oljeledningen eksploderte. Hun forteller til nyhetsbyrået AP at hun trodde det var torden eller en tornardo som passerte siden det varte i rundt ti minutter.

Gassrørledningen som eksploderte eies av Enterprise Products Partners LP, et Houston-basert selskap. Også tidligere mandag ble sju arbeidere skadd da de under boring traff på en lomme med metangass i West-Virginia.