Operastreiken: Ingen kommentar fra kulturministeren

Både streikende og arbeidsgivere beklager operastreiken og musikerne peker på kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) som personen med nøkkelen til å løse konflikten. Statsråden selv er derimot taus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Anniken Huitfeldt henviser til partene i konflikten, LO Stat og Spekter, i denne saken og vil ikke uttale seg, sier kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz til NTB mandag.

De fagorganiserte i Musikernes Fellesorganisasjon på Den Norske Opera & Ballett føler seg forbigått og urettferdig behandlet etter at kulturministeren ikke ville gi dem det samme tillegget som kollegene i ved orkestrene i Bergen, Stavanger og Trondheim fikk i fjor.

Etter planen skulle utøverne ved Den Norske Opera & Ballett, Kristiansand Symfoniorkester og Blåseensemblet i Halden få innført en tilsvarende lønnsøkning på 33.000 kroner i år.

Det var daværende kulturminister Trond Giske (Ap) som ga løftet om den betydelige lønnsøkningen. I april ga statsråden beskjed om at prosessen for de siste tre virksomhetenes del ennå ikke var godkjent.

– Huitfeldt gir ingen kommentarer om dette i dag, var alt Kulturdepartementets kommunikasjonssjef kunne si på vegne av statsråden. (©NTB)