cruz (Foto: Stella)
cruz (Foto: Stella)

Inspirert av Madonna og Michael Jackson

Taio Cruz har gjort det stort med låta «Break Your Heart» og klatret på hitlister over hele verden.

Britiske Taio Cruz har klatret raskt opp på hitlister over hele verden med hiten «Break Your Heart». Han har jobbet i musikkbransjen i mange år, men hovedsakelig som låtskriver for andre artister som Usher, Justin Timberlake, Britney Spears og Pussycat Dolls. Etter år med produksjon for andre bestemte han seg derimot for å satse på seg selv og slapp i 2008 sitt første album «Departure».

Pop ble ødelagt

Nå er han ute med sitt andre album «Rockstarr» som ble sluppet i september 2009. Han er mest kjent for sangen «Break Your Heart» og hans nye «Dirty Picture». Nå forteller Artisten at han synes pop nærmest ble ødelagt av enkelte artister.

– Jeg tror pop ble et «dirty» ord når enkelte artister, uten å nevne navn, rev ut all den musikalske sjelen av det. Artister som Madonna og Michael Jackson var og er popartister, men det var fortsatt ekte musikalsk håndtverk med ekte sjel. Etter det ble det veldig kommersielt produsert og det ble veldig negativt å si at man drev med popmusikk, forteller artisten.

Stolt

Selv er han stolt over å kunne kalle seg en popartist.

– Jeg elsker bare popmusikk. Når man fokuserer på det som er catchy og de bra beatsene, og hvordan blir påvirket av forskjellige sjangere. Min musikk er pop, men det har også påvirkningen og innblandinger fra dance, R&B og rock, sier Cruz

Cruz har selv skrevet og produsert alle låtene sine selv. Han har også samarbeidet med flere forskjellige artister som britiske Will Young og amerikanske Ke$ha. Inspirasjonskildene er hentet fra en mengde forskjellige artister, fra en mengde sjangre.

– Alle mine inspirasjonskilder har for der meste vært amerikanske som Madonna og Michael Jackson. Musikken min har alltid blitt styrt i den retningen. Selv sangene jeg skriver har alltid blitt inspirert av artister som Babyface, Boyz II men, Mariah Carey og Stevie Wonder.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)