AVVISER KRITIKK: Olje  og energiminister Terje Riis Johansen avviser at han har holdt tilbake informasjon i Mongstad saken. (Foto: Gorm Kallestad)
AVVISER KRITIKK: Olje og energiminister Terje Riis Johansen avviser at han har holdt tilbake informasjon i Mongstad saken. (Foto: Gorm Kallestad)

Riis-Johansen: – Mongstad-saken er snudd helt på hodet

Olje- og energiministeren møter opposisjonens alvorlige beskyldninger med å si at han har gjort jobben sin som statsråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er uenig i det som blir sagt, og det har jeg gitt tydelig uttrykk for i Stortinget, sier Riis-Johansen.

LES OGSÅ: Ap avviser mistillitsforslag mot Terje Riis-Johansen

– Gir feil fokus

Han mener at opposisjonens mistillit mot ham gir hele Mongstad-saken et feil fokus.

– Denne saken er helt snudd på hodet. Vi har et godt prosjekt, og skal gjennomføre et renseprosjekt på Mongstad og et teknologiutviklingsprosjekt som er helt unikt. Så har dette blitt snudd til å være en sak med minus foran, og det mener jeg er feil, sier Riis-Johansen.

Gasskraft-skvis

Etter et ekstraordinært gruppemøte mandag morgen ble det klart at KrF fremmer mistillitsforslag mot oljestatsråden i Mongstad-saken.

– En enstemmig gruppe har konkludert med at Terje Riis-Johansen har unnlatt å gi viktig informasjon til Stortinget som han har sittet på i over ett år, om fremdriften, innholdet og opplegget for gasskraftrensingen på Mongstad, sa KrF-leder Dagfinn Høybråten til TV 2.

Frp støtter forslaget fra KrF.

– Har ikke holdt tilbake

På spørsmål om han har holdt tilbake informasjon for landets parlamentariske forsamling, svarer Terje Riis-Johansen:

– Jeg har ikke noe annen kommentar til det enn at jeg har gitt den informasjonen som har vært relevant for Stortinget, sier olje- og energiministeren til TV 2.

432514