Streik i Unio. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Streik i Unio. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Nærmer seg løsning i kommunestreiken

Etter nesten to uker med streik i kommunene skal det nå nærme seg en løsning på konflikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kilde som følger meklingen nært opplyser til tv2nyhetene.no at det har vært en utvikling mot en løsning i løpet av dagen, men at det foreløpig ikke har vært formelle samtaler mellom partene.

– Ingen kommentar

Ting tyder på at det kan bli en utvikling i løpet av dagen og at det nå er beredskap for at noe kan skje. Riksmeklingsmann Dag Nafstad, som har ledet forhandlingene, befant seg mandag ettermiddag fortsatt i Tromsø hvor han jobber til vanlig.

Fagforbundet og Unio er nå inne i sin andre uke med streik. Det skal nå være svært lite det står om før partene kommer til enighet i konflikten.

Men Fagforbundet er foreløpig tause om en eventuell utvikling.

– Vi har ikke noen kommentarer akkurat nå, sier informasjonssjef Tone Zander i Fagforbundet til tv2nyhetene.no.

Unio kom med utspill mandag morgen om at de vurderer en ytterligere opptrapping av streiken i løpet av tirsdag.

45.500 medlemmer i streik

Kommer det likevel til ingen løsning vil over 45.500 kommuneansatte være tatt ut i streik i det streiken er inne i sin andre arbeidsuke. Streiken har ført til stengte barnehager og skoler samt manglende bemanning på sykehjem.

I flere byer har streiken også ført til overfylte søppelspann siden renovasjonsansatte er tatt ut i streik. I Bergen flyter det over av søppel i overfylte søppeldunker i hele kommunen. S

27. mai ble det klart at kommuneansatte gikk til streik etter at riksmeklingsmannen ikke klarte å oppnå enighet mellom partene i kommuneoppgjøret.

Norske kommuner har sendt inn hele 9000 dispensasjonssøknader hvorav 5000 har blitt innvilget av streikeledelsen. Kommunene har spart millionbeløp i lønnsutbetalinger mens streiken har pågått.