Cameron: - Verre enn vi trodde

David Cameron varsler at dramatiske kutt i lønn, pensjon og sosiale goder må til for å få Storbritannia ut av gjeldskrisen - som han gir Labour-regjeringen ansvaret for å ha skapt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Basert på utregninger fra den avgåtte Labour-regjeringen presenterte statsminister David Cameron et dramatisk bilde av Storbritannias gjeldssituasjon mandag.

- Innen fem års tid vil vi bruke 70 milliarder pund alene på renteutgiftene for landets gjeld, noe som er et ekstremt høyt tall, sa Cameron ifølge avisen The Guardian.

Ifølge statsministeren tilsvarer beløpet det engelske skole-, transport- og klimaendringsbudsjettet sammenlagt, og han beskrev i sin tale situasjonen som verre enn han tidligere har trodd

- Det er ikke uten grunn at den forrige regjeringen ikke turte å offentliggjøre disse tallene, sier Cameron, som ifølge BBC legger skylden for budsjettkrisen på en «overdreven bruk av penger» i offentlig sektor under Gordon Brown.

Cameron ga ingen konkrete tall på hvor det skal kuttes, men innrømte i ordvekslingen etter talen at kuttene vil bli uunngåelig smertefulle. De involverer både lønn, pensjon og sosiale goder. (©NTB)