Øl (Foto: Petr David Josek/AP)
Øl (Foto: Petr David Josek/AP)

Flertallet støtter skjenkestopp kl. 02

– Undersøkelse viser at nordmenn i større og større grad er tilhengere av en restriktiv alkoholpolitikk, mener Anne-Karin Kolstad, generalsekretær i Actis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fersk undersøkelse viser at 68 prosent av befolkningen støtter regjeringens forslag om at utesteder bør stenge kl. 02 eller tidligere.

Forslaget kom i et høringsnotat som Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sendte ut i september 2009.

Støtter regjeringens alkoholpolitikk

Undersøkelsen, som er gjort for rusfeltets samarbeidsorgan Actis, viser også at nedgangen i vold er redusert med opptil 30 prosent i byer der skjenketiden allerede er redusert.

Les også: All skjenking vil stenge klokken to om natta

– Det er svært gledelig at regjeringa nå tar grep for å redusere fyll og vold knyttet til utelivet. Forskning har vist at skjenket alkohol fører til fem til seks ganger mer vold enn alkohol som er solgt på annen måte. Derfor kan dette forslaget komme til å ha god effekt, sier Kolstad i en pressemelding.

Tror det virker preventivt

Kolstad tolker den brede støtten for innskrenkede åpningstider som at folk tror det vil virke preventivt i forhold til vold og annen kriminell aktivitet utøvd i fylla.

– Vår undersøkelse viser at folk tror i stor grad det vil redusere både fyll og vold, mens bare 22 prosent tror at dette vil føre til dårligere stemning og ødelegge utelivet, sier hun.

Her kan du lese hele pressemeldingen!