DRILLET JENS OM MONGSTAD: Frp leder Siv Jensen i Stortingets spørretime onsdag.
DRILLET JENS OM MONGSTAD: Frp leder Siv Jensen i Stortingets spørretime onsdag.

Siv Jensen: – Stoltenberg må bytte ut Riis-Johansen

Mener statsministeren står overfor samme situasjon som da han erstattet statsråden Manuela Ramin-Osmundsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at KrF mandag morgen fremmet mistillitsforslag mot olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i Mongstad-saken, krever Fremskrittspartiets leder Siv Jensen at statsministeren må bytte ut statsråd Terje Riis-Johansen.

Fremskrittspartiet stiller dermed også mistillit mot den ansvarlige statsråden i Mongstad-saken.

LES OGSÅ: KrF stiller mistillit mot Riis-Johansen

– Regjeringen får et problem

– Vi kan konkludere med at informasjonsplikten til Stortinget er brutt. Hvis resten av opposisjonen samler seg om det, kan det bety at regjeringen får et problem som Stoltenberg er nødt til å håndtere på en skikkelig måte, sier Frp-leder Siv Jensen til TV 2.

Jensen mener at det å bryte informasjonsplikten er alvorlig, og at Stoltenberg er nødt til å ta nødvendige grep for å rydde opp i Mognstad-skandalen.

– Hvis Jens Stoltenberg som regjeringssjef velger å heve seg over det, bryter han med de allmenne spillereglene for norsk politikk. Det tror jeg er lite klokt av ham, selv om han leder en flertallsregjering, fortsetter Jensen.

– Må erstatte Riis-Johansen

– Hva slags konsekvenser tror du at et slikt forslag kan få?

– Hvis Stoltenberg er klok og bruker den erfaringen han har som norsk politiker, tar han konsekvensene av dette og erstatter Terje Riis-Johansen, sier Siv Jensen til TV 2.

Hun minner om at det under Stoltenbergs styre har vært statsråder som har forlatt postene sine.

– Jeg har lyst til å minne om at det har vært statsråder som har måttet gå også under Stoltenbergs forrige flertallsregjering. Da gikk Ramin-Osmundsen fordi hun ikke opptrådte korrekt. Da ga Stoltenberg etter. Det bør han gjøre denne gangen også, sier Siv Jensen.

– Holdt tilbake informasjon

Energipolitisk talsmann Kjetil Solvik-Olsen i Fremskrittspartiet sier saken dreier seg om viktige opplysninger som Stortinget aldri har fått tilgang til.

– Forrige tirsdag fikk Stortinget tilgang til en del rapporter fra faggruppen Gassnova. Der framkom det tydelig at de hadde gitt anbefalinger om å utsette prosjektet, om å gjøre det på en annen måte og ikke ha to renseprosjekt samtidig.

– Den informasjonen har Stortinget aldri fått tilgang til, og det var først forrige tirsdag vi fikk den tilgangen. For meg er det åpenbart at regjeringen har holdt tilbake informasjon fordi det var politisk bekvemt at Stortinget ikke reiste en slik debatt før valget, sier Solvik-Olsen til TV 2.