Overgrepstiltalt 23-åring erkjenner overgrep

23-åringen som er tiltalt for en rekke overgrep mot til sammen 38 jenter i alderen 12-16 år, erkjente straffskyld på alle punkter da rettssaken startet i Stavanger tingrett mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet og siktet i desember 2009. Han risikerer forvaring i det som er den mest omfattende overgrepssaken av sitt slag noensinne i Rogaland.

Tiltalte virket rolig mens tiltalen om overgrep mot 38 unge jenter ble lest opp av statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund under rettssakens første dag. 23-åringen erklærte seg deretter skyldig på samtlige punkter.

Han har i forkant av rettssaken blitt undersøkt av psykolog Dag Tungland og psykiater Kjersti Hansen. De har konkludert med diagnosen pedofil.

Strafferammen for de groveste overgrepene er 15 års fengsel. Statsadvokaten har varslet at han kan legge ned påstand om forvaring for 23-åringen.

23-åringen er tiltalt for blant annet ti tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år og ytterligere 13 tilfeller med barn under 16 år. Ifølge tiltalen har han i mange år oppsøkt unge jenter via chatteprogrammer og i nærheten av skoler i Stavanger. (©NTB)