MICHELITO: Tolv år gamle Michel Lagravere er den yngste som noensinne har opptrådt på Mexicos hovedarena for tyrefekting, Mexico Plaza. Michelito ble skadet i kamp med okse nummer to. (Foto: AP Photo/Miguel Tovar)
MICHELITO: Tolv år gamle Michel Lagravere er den yngste som noensinne har opptrådt på Mexicos hovedarena for tyrefekting, Mexico Plaza. Michelito ble skadet i kamp med okse nummer to. (Foto: AP Photo/Miguel Tovar)

Tolvårig tyrefekter kastet rundt av illsint okse

Michel Lagravere (12) er historiens yngste tyrefekter på Plaza Mexico.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tolv år gammel fransk-mexicansk gutt er blitt den yngste til noen gang å opptre i Mexico Citys hovedarena for tyrefekting, Plaza Mexico.

Trøblet med fotarbeidet

Han klarte å drepe sin første okse, men i kamp med den neste ble det krøll i fotarbeidet og tolvåringen ble kastet rundt i sanden av den illsinte oksen.

I AKSJON: Her er tolv år gamle fransk-mexicanske  Michel Lagravere i kamp med sin første okse på Mexico Plaza arena. (Foto: AP Photo/Miguel Tovar)
I AKSJON: Her er tolv år gamle fransk-mexicanske Michel Lagravere i kamp med sin første okse på Mexico Plaza arena. (Foto: AP Photo/Miguel Tovar)

Det var likevel en fornøyd tolvåring som møtte pressen etter forestillingen.

– Jeg er veldig glad, for jeg gjorde en bra jobb med den første oksen. Jeg drar med en god smak i munnen. Jeg ble banket, men det samme skjedde i går med en annen ung okse. Oksen jeg møtte i dag veide 400 kilo. Men jeg er veldig glad, sier den tolv år gamle tyrefekteren Michel Lagravere.

Omsridt blodsport

Tyrefekting er en gammel, gladiatorpreget sport som har sin opprinnelse på den iberiske halvøy (Spania og Portugal), men som i dag er like populær i land som Mexico, Colombia og Ecurador.

Les også: Massemønstring mot tyrefekting i Madrid

Den er omstridt og har flere ganger vært både forbudt ved lov og bannlyst av Paven, og i dag er motstanden økende. Senest ble det innført forbud mot tyrefekting i Barcelona i 2008.

Tyrefekting praktiseres likevel i mange land hvor den blir sett på som en viktig del av kulturarven.

Se intervjuet med den skadede tyrefekteren Michelito her:

432457