Unison oppfordring til handling for Gaza

Over 600 demonstranter stilte seg bak krav om at Norge må trekke seg ut fra alle israelske interesser inntil blokaden av palestinerne i Gaza er opphevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bak demonstrasjonen foran regjeringsbygningen i Oslo sentrum lørdag ettermiddag, stilte en lang rekke fagpolitiske og religiøse organisasjoner seg i tillegg til de rene aktivistgruppene som kjemper for palestinernes rettigheter. Under rolige forhold i det fine været hadde folk i alle aldre møtt fram for å vise sin avsky mot den israelske bordingen av skip med nødhjelp.

- Nå er det vanlige mennesker som tar tak og gjør det politikerne ikke har greid på 60 år. Og det kan se ut som om er kommet en sprekk i muren, sa Espen Goffeng som var en av de nordmennene som ble tatt til fange av israelske militære tidligere denne uka.

Under appellene ble det også oppfordret til å kjøpe palestinaskjerf. Inntektene fra dette salget vil gå til den første norske båten som skal seile mot Gaza med bistand.

- Det er på tide at Norge ser på sitt forhold til Israel på nytt, sa Henriksen som etterlyste en handlekraftig ledelse fra sine egne partitopper Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre. (©NTB)