mulligan (Foto: Stella)
mulligan (Foto: Stella)

Carey Mulligan som Lisbeth Salander

Hollywoods versjon av Lisbeth Salander skal nå være klar.

Hollywood jakter etter skuespillere i rollebesetningen til den engelske versjonen av Millennium-triologien til fortatter Stieg Larsson. Nå skal den britiske skuespilleren Carey Mulligan være klar i rollen som Lisbeth Salander, det skriver Expressen.

Skuespillerkollega berefter

Det er skuespillerkollega Ed Westwick best kjent fra serien «Gossip Girl» som avslører dette ovenfor avisen.

– Jeg kan ikke avsløre min kilde, men jeg vet helt sikkert at det er Carey Mulligan har fått rollen som Salander, sier Westwick til expressen.

Skuespillere som Kirsten Stewart kjent fra «Twilight», Natalie Portman og Ellen Page har alle sloss om rollen som Lisbeth Salander i Hollywoods filmatisering av Stieg Larssons suksesserie.

– Det er en fantastisk rolle og Carey er en fantastisk skuespiller, så det blir kjempebra, sier Westwick.

Besatt av bøkene

24 år gamle Mulligan hadde sitt gjennombrudd i filmen «An education», som er regissert av danske Lone Scherfigs. Mulligan fikk en oscarnominasjon for rollen. Skuespilleren er også en stor fan av Larssons bøker.

– Jeg er besatt av bøkene og ville elsket å få jobbe med disse filmene. Jeg vil ikke lyve, jeg ville elsket å få spille Lisbeth Salander, har Carey Mulligan sag til Times.

Regissør David Finch som er kjent for filmer som «Seven» og «Fight Club» skal regissere den første filmen i triologien «Menn som hater kvinner» som på engelsk går under navnet «The girl with the dragon tattoo». Ifølge britiske aviser skal rollen i de tre Milleniums-filmene være verdt 110 millioner svenske kroner.

Se «God kveld Norge» lørdag klokken 21:40

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)