Thorir Hergeirsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Thorir Hergeirsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Thorirs sommersamling skal gi vintergull

Håndballjentene er mer sammen i juni enn i mesterskapsmåneden desember.

Se Danmark - Norge lørdag 5.juni fra kl. 16:00 på TV 2 og TV 2 Sumo, med trekning av EM gruppene i pausen.

Mens de fleste tenker på ferie tenker landslagssjef Thorir Hergeirsson på advent. Juni blir en nøkkelmåned i kampen for å gjenerobre håndballtronen.

Han har flere samlingsdøgn med spillerne i juni enn i mesterskapsmåneden desember.

I helgen er håndballjentene samlet i Danmark, der de skal spille jubileumskamp mot erkerivalen.

Senere i måneden har landslaget en 16 dager lang samling i Portugal.

- Det viktige grunnlaget legges nå for at vi skal få en steinbra løpskapasitet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten.

Etter bronsen i VM skal Hergeirsson helst ha Norge tilbake på toppen i EM på hjemmebane i desember, og planen er klar.

- Vi jobber med å bli mer fleksible i forsvar. Blant annet med et 6:0 forsvar som kan stå høyere mot gode skyttere. Og vi har mye å jobbe med i angrep både når det gjelder samspill og rytme.

- Vi må finne tilbake råskapen i kontringene. Jeg synes ikke vi har klart å holde utviklingen der det siste året. Men vi skal opp igjen. Vi må bli bedre til å utnytte bredden i angrepsspillet med sidebacker og kantspillere. Kantene har bra uttelinng, og vi må få med dem. Det å få ut potensialet her er et vesentlig satsingsområdet fram mot EM, sier landslagssjefen.

Gro Hammerseng og Katja Nyberg blir viktige forsterkninger i EM forhold til laget som tok bronse i VM i Kina. Men Hergeirsson slår seg ikke til ro med det.

- Alle i hele landslagsteamet må løfte seg 5 til 10 prosent om vi skal ha sjanse til å kjempe om medalje i desember, sier han.