christian
christian

Her kjører TV 2 hjelper deg-reporteren fra regningen

Og han er ikke alene. I år glemmer vi trolig å betale bensin for 50 millioner på norske bensinstasjoner.

Overraskelsen var stor da vår egen reporter Christian Lagaard fikk en faktura i posten på en bensinregning han hadde kjørt fra.

Og ganske riktig, etter å ha sjekket kontoen viste det seg at han hadde betalt 99 kroner for pølser og brus, men bensinen gikk i glemmeboka på vei til hyttetur i pinsen.

Men han er ikke alene. Hvert år kjører nordmenn videre fra bensinstasjonene med ubetalte regninger for flere titals millioner.

Les også: Har du en drøm du ikke har råd til å realisere? Da vil vi hjelpe deg!

Les også: Hvem har Norges beste service? TV 2 hjelper deg skal kåre Norges beste servicebedrift. Vi trenger tips!

Regning i posten

Selskapet Pixima har spesialisert seg på å sende ut regning til bileiere som kjører fra regningen for om lag 80 bensinstasjoner i sitt nettverk.

I snitt behandler de daglig 70 saker der folk kjører fra bensinregningen

- Med få unntak er det snakk om folk som rett og slett glemmer seg. Vi går gjennom videobilder og finner ut hvem som eier bilen det har blitt fylt bensin på, samler bildebevis og sender ut en regning slik at de får mulighet til å gjøre opp for seg, sier daglig leder i Pixima, Stein Erik Larsen til TV 2 hjelper deg.

Det er en slik regning vår reporter fikk i posten.

– De aller fleste blir litt flaue og betaler regningen. Ikke alle blir like glade for administrasjonsgebyret på 250 kroner. Vi har hatt advokater som har svidd av dager med arbeid for å prøve å unngå dette, ler Larsen.

Vår reporter er et typisk eksempel. Kunden bruker lang tid i lokalene, ringer litt i mobilen, kjøper brus og pølser og i alt virvaret som kan være på en bensinstasjon langs E18 i pinsen, glemmer han å betale.

Men, det er også noen som gjør dette bevisst.

- Dette kan være folk som har delvis tildekte skilter eller enda verre, falske skilter og som er gjengangere i systemet vårt. Disse anmelder vi direkte til politiet. De får ikke en anmodning om å betale regningen i posten slik reporteren deres har fått. Hele poenget med tjenesten er å gi folk muligheten til å gjøre opp for seg, og som nevnt er det svært få som gjør dette med overlegg.

På landsbasis estimerer Larsen med at det er snakk om 50 millioner kroner ubetalte bensinsregninger i året.

christian2
christian2

Vi velger å la tvilen komme den tiltalte til gode og satser på at vår reporter, som var på vei til Tjøme og som skulle nå noen kompiser med båt, ikke stakk fra regningen med vilje.

– Først tenkte jeg at betjeningen måtte ha rotet og blandet meg med en annen bil. Men, etter å ha sjekket kontoutskriften så oppdaget jeg at dette stemte. Jeg hadde kun betalt for pølser og brus og gjort meg til kjeltring for 222 kroner, humrer TV2 reporter Christian Lagaard, som selvsagt betalte regningen og synes det var litt flaut.

Lagaard synes det er godt å vite at han ikke er alene.

Sommeren er høysesong

– Nå forventer vi en kraftig økning i folk som kjører uten å betale for bensinen sin. Det er varmt, ungene flyr rundt, noen skal på do, andre vil ha pølse og det kan fort bli mye folk inne på stasjonen, forklarer Mette Bekkeseth, daglig leder på Shell på Grelland langs E18 i Holmenstrand.

Hun får støtte av Larsen hos Pixima.

– Vi merker en økning når sommeren kommer. Ikke bare for nordmenn på tur, men særlig også utenlandske turister som er vant til å måtte betale med kort på pumpene med en gang. De er ikke vant til at man kan fylle først og betale etterpå, forteller bensindetektiven.

Men, også tyske bobilturister som glemmer seg får regningen tilsendt. Det er også mange som av en eller annen grunn bare putter inn kortet i automaten etter de har fylt og tror de har betalt.

Men de får seg en liten overraskelse i etterkant, forklarer Larsen.

– Jeg kommer til å være ekstra påpasselig i tiden som kommer. Gebyret på 250 kroner er forståelig, men samtidig sure penger når du egentlig har fylt bensin for 222 kroner. Heldigvis kjører jeg en liten Smart som fra før bruker lite bensin på mila. Det kommer jo godt med når du betaler dobbel pris for bensinen din, smiler Lagaard.

Trenger du vår hjelp ? Tips TV 2 hjelper deg

Følg oss på Facebook! Klikk her.