Rachel Corrie holder stø kurs mot Gaza

Det irske lasteskipet Rachel Corrie holder stø kurs mot Gazastripen, opplyser besetningen om bord på skipet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangørene av kampanjen mot Gaza-blokaden fikk fredag ikke kontakt med Rachel Corrie, som er på vei mot Gazastripen med nødhjelp og forsyninger.

– Situasjonen er at vi har mistet all kontakt med skipet. Vi regner med at dette er på grunn av sabotasje fra israelerne, sier Audrey Bomse fra organisasjonen Free Gaza Movement.

Men fredag ved lunsjtider lyktes det svenske nyhetsbyrået TT i å komme gjennom på satellittelefon til skipet, som da befant seg om lag 150 sjømil fra Gazas kyst.

Det var egentlig meningen at Rachel Corrie skulle forsøke å nå fram til Gaza på lørdag, men Free Gaza Movement besluttet fredag å la skipet gå i havn først for å få om bord flere prominente passasjerer og journalister fra hele verden, ifølge Bomse.

Den beskjeden har imidlertid ikke aksjonistene om bord på skipet, fått.

– Vi har ikke fått andre instruksjoner enn å gå mot Gaza, sier besetningsmedlem Derek Graham.

Skipet, som har irske og malaysiske aktivister om bord, skal etter planen ankomme Gaza lørdag, trass i at Israel har truet med å stanse utenlandske skip som bryter blokaden mot den palestinske enklaven.

Mandag ble seks skip stanset av israelske soldater, og ni aktivister ble skutt og drept i sammenstøtene som oppsto. (©NTB)