Gabriel Rasch (Foto: Tim De Waele/TDW)
Gabriel Rasch (Foto: Tim De Waele/TDW)

På'an igjen for Rasch

Gabriel Rasch var sluttkjørt i Giroen, starter i nytt ritt på søndag.

Bare åtte dager etter at Gabriel Rasch stod av på den nest siste etappen av Giro d'Italia, skal han i ilden igjen i etapperittet Critérium du Dauphiné Libéré.

- Dette er noe jeg vil selv. Jeg håper å kunne få utbytte av den formen jeg har bygget opp gjennom tre uker i Giroen, sier Gabriel Rasch til TV 2 Sporten.

- Men brøt du ikke på den nest siste etappen av Giroen fordi du var helt utslitt?

- Ja, det stemmer
- Jo, det stemmer. Jeg var helt ferdig både i hue og i kroppen, i tillegg fikk jeg en veldig tung start på den etappen, forklarer Cervélo-rytteren.

- Klarer du å lade batteriene på så få dager?

- Ja, jeg håper jeg er på gang igjen nå. Jeg føler meg faktisk bedre og sterkere enn før Giroen startet, men er selvfølgelig litt spent på hvordan det blir å kjøre ritt allerede på søndag igjen, innrømmer 34-åringen.

Siste mulighet for å kapre en Tour-plass
Gabriel Rasch skulle helst ha kjørt Sveits rundt sammen med Thor Hushovd fra lørdag 12. juni. Det ville gitt Buskerud-syklisten ytterligere én uke på å komme seg etter et meget krevende Giro d'Italia.

- Det var ikke plass på laget i Sveits. Det var allerede "fullbooket" og da valgte jeg å få kjøre Dauphiné Libéré, sier milslukeren med kallenavnet "Gabba".

Holeværingen håper det blir enda mer blodslit fremover og at han får en plass på Cervélos Tour de France-lag i juli.

Les: Rasch vil ha mer blodslit

- Jeg må kjøre bra i Dauphiné Libéré hvis jeg skal ha noen mulighet til å komme med på Tour-laget, det er det ingen tvil om, sier Gabriel Rasch.

Edvald Boasson Hagen skal også kjøre Critérium du Dauphiné Libéré for Team Sky. Rittet starter søndag med en 6,8 kilometer lang prolog i Evian-les-Bains, og avsluttes påfølgende søndag i Sallanches. Totalt skal rytterne tilbakelegge 1080 kilometer.