semb_alsaker
semb_alsaker

Semb: - Ni land kan vinne VM-gull

Nils Johan Semb gjør comeback som TV 2-kommentator under VM - og har store forventninger til mesterskapet.

VIDEO: Se TV 2 Sportens nye VM-promo i videovinduet øverst i saken!

Toppfotballsjef Nils Johan Semb var i fire år Øyvind Alsakers ekspertkommentator i TV 2.

- Du får studert lagene svært nøye når du følger VM så tett – også i forberedelsene på forhånd. Det er viktig i den jobben jeg har nå - å hente impulser utenfra, og de impulsene jeg henter fra VM vil jeg ta med videre.

LES OGSÅ: Her er VMs verste råtasser
LES OGSÅ: - VM er den maksimale opplevelsen
LES OGSÅ: Fra VM-helt til personlig konkurs
LES OGSÅ: Her er alle bruttotroppene
LES OGSÅ: Slik ser du sommerens fotball-VM

Nå gjenforenes duoen under VM. Neste uke setter Semb seg på flyet til Sør-Afrika, hvor han skal kommentere flere kamper sammen med Alsaker – inkludert finalen på Soccer City Stadium 11. juli.

- Jeg har store forventinger til mesterskapet. Som kommentator får du fulgt mesterskapet svært tett. Rent fotballmessig og arrangementmessig blir dette en stor opplevelse, sier Semb til TV 2 Sporten.

Vil hente nye impulser
Semb håper på å hente impulser fra VM som han kan bruke i utviklingen av norsk fotball.

- Det å være kommentator er også svært lærerikt. Du får studert lagene svært nøye når du følger VM så tett – også i forberedelsene på forhånd. Det er viktig i den jobben jeg har nå - å hente impulser utenfra, og de impulsene jeg henter fra VM vil jeg ta med meg videre, sier han.

- Du frykter ikke at du er litt rusten som kommentator nå, da?

- He, he. Jeg håper det skal gå greit. Det blir veldig gøy å kommentere sammen med Alsaker. Vi jobbet sammen i fire år i TV 2, og jeg ser veldig frem til å jobbe med ham igjen. Jeg gleder meg veldig, svarer Semb.

- Ni kan vinne gull
Toppfotballsjefen mener at hele ni nasjoner kan kjempe om VM-gullet i Sør-Afrika.

- Med tanke på temperaturen som er under mesterskapet kan det bli mye intensiv fotball. Det er ikke den ekstreme varmen som har vært under tidligere mesterskap, og jeg tror derfor fotballen blir veldig bra, sier han.

Og fortsetter:

- Faktisk så tror jeg at det blir et svært åpent mesterskap. Jeg tror ni land kan vinne gull: Argentina eller Brasil fra Sør-Amerika, og sju land fra Europa. Jeg tror ingen afrikanske land når helt opp.

VIDEO: Se TV 2 Sportens nye VM-promo i videovinduet øverst i saken!

semb alsaker
  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
semb alsaker (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Tror på Nederland
Semb har imidlertid et lag han vil følge spesielt nøye.

- Spania er de store favorittene, men det er ikke ofte forhåndsfavorittene innfrir til fulle. Jeg personlig har veldig tro på Nederland. I tillegg så tror jeg England kan gjøre et bra mesterskap – og Argentina om de får orden på trenerteamet sitt. Med det mener jeg at Maradona allierer seg med gode assistenttrenere, mener Semb.

- Hvilke spillere tror du vil dominere i mesterskapet?

- Jeg tror de store «forhåndsstjernene» kommer til å være gode i VM. Da tenker jeg på Lionel Messi, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Didier Drogba og de spanske stjernene Villa og Torres, svarer Semb.

- Og så håper jeg at Fabregas får spille mye i VM, legger han til.

Arjen Robben
  (Foto: Koen van Weel/EPA)
Arjen Robben (Foto: Koen van Weel/EPA)

Tror Danmark går videre
- Hva med våre naboer Danmark?

- Jeg tror de har en sjanse til å gå videre i VM, de var rimelig heldige med sin gruppetrekning. Jeg tror Nederland vinner den gruppen, og at Danmark går videre – men ikke så veldig langt i sluttspillet, mener Semb – som reiser til Sør-Afrika allerede i neste uke.

Hele moroa på TV 2
Alle TV 2s kamper (foruten de i siste gruppespillrunde der to kamper kolliderer) sendes på hovedkanalen.

Fredag 11. juni åpner TV 2 fotballfesten med Uruguay - Frankrike.

Først 11. juli er det hele over når TV 2 viser finalen. Morten Langli og Petter Myhre reiser også til VM for å kommentere kamper for TV 2 Sporten.

Bruce Grobbelaar, Frode Olsen og Glenn Hysén blir med TV 2 til Sør-Afrika som eksperter i det første VM-sluttspillet noensinne på afrikansk jord.

VIDEO: Se TV 2 Sportens nye VM-promo i videovinduet øverst i saken!