BER OM HJELP PÅ TWITTER: Martin Perry (32) ber om hjep etter at sønnen Tristan ble kidnappet. Han legger også ut et bilde av sønnen som ble tatt da gutten var sju måneder gammel.  (Foto: Faksimile Twitter/Privat (TV 2 montasje))
BER OM HJELP PÅ TWITTER: Martin Perry (32) ber om hjep etter at sønnen Tristan ble kidnappet. Han legger også ut et bilde av sønnen som ble tatt da gutten var sju måneder gammel. (Foto: Faksimile Twitter/Privat (TV 2 montasje))

Fortvilet far ber om hjelp: – Sønnen min er kidnappet

Martin Perry hevder svigermoren kidnappet sønnen hans, men at thailandsk politi ikke gjør noe for å hjelpe ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For litt over to måneder siden ble sønnen til Martin Perry (32) kidnappet da han var i en barnehage i nærheten av Bangkok i Thailand.

Britiske Perry, som flyttet fra Essex til Bangkok i 2007, hevder svigermoren tok hans nå åtte måneder gamle gutt. Men thailandsk politi tar ikke saken hans alvorlig, ifølge faren.

32-åringen er så fortvilet over situasjonen at han nå ber sine tilhengere på mikrobloggingstjeneste Twitter om hjelp, skriver britiske Daily Mail.

– Jeg er desperat

«Er det noen som har noen kontakter eller venner i politiet her i Bangkok som kan hjelpe oss? Sønnen min er kidnappet» skrev han i slutten av mai til sine 600 tilhengere. «Jeg er desperat. Jeg vet ikke hvem eller hvor jeg skal få hjelp. Det lokale politiet gjør ingenting».

Han forteller at svigermoren ringte like etter at sønnen ble bortført 30. mars for å fortelle at Tristan var trygg, men siden har hun hatt avslått mobiltelefon.

– Hvis en totalt fremmed person hadde kidnappet sønnen vår, ville vi selvsagt gjort alt vi kunne for å få ham tilbake med en gang. Men nå ønsket min kone å gi moren en sjanse til å roe seg ned og levere ham tilbake. Da det ble klart at hun ikke hadde noen plan om å gjøre dette, kontaktet vi politiet. Men de viste liten interesse i å hjelpe oss, forteller Perry.

BORTFØRT: Lille Tristan skal ha blitt kidnappet av sin egen bestemor.  (Foto: Privat)
BORTFØRT: Lille Tristan skal ha blitt kidnappet av sin egen bestemor. (Foto: Privat)

Han har også vært i kontakt med den britiske ambassaden i Thailand, men de har ikke grepet inn i saken. Britisk UD sier imidlertid at de vil yte konsulær bistand.

Ba om penger

Da 32-åringen til slutt klarte å spore opp adressen hvor svigermoren bor, skal han ha blitt truet.

– De som var der truet min kone og meg. De sa at de ønsket at vi hadde blitt skutt i opptøyene som nylig var i Bangkok. De har også bedt om penger, 10.000 Baht (i underkant av 2000 kroner) men det var aldri noen garanti for at vi faktisk fikk se sønnen vår.

Briten omtaler situasjonen som så fastlåst at han nå håper hans rop om hjelp på Twitter kan bidra til større oppmerksomhet rundt saken.

– Det er vanskelig å vite hva som er verst. Å prøve å sove når du er sint og fortvilet fordi sønnen er tatt fra deg, eller å våkne opp når han ikke er her, sier han.