AVVISER: Fiskeri  og kystminister Lisbeth Berg Hansen (Ap) avviser at oppdrettere har egeninteresse av å melde inn færre lakselus enn det som er riktig. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
AVVISER: Fiskeri og kystminister Lisbeth Berg Hansen (Ap) avviser at oppdrettere har egeninteresse av å melde inn færre lakselus enn det som er riktig. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Avfeier påstand om juks med lusetall

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) avviser påstanden fra Direktoratet for naturforvaltning om at lakseoppdrettere trikser med lusetall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Oppdrettere har egeninteresse av å melde inn færre lus enn det som er riktig. Vi vet at det har vært tilfeller av underrapportering, sa lederen i direktoratet Janne Sollie nylig.

Avviser

Berg-Hanssen avviser påstandene og sier at hun stoler 100 prosent på Mattilsynet, som ikke har funnet eksempler på systematisk underrapportering, skriver Dagens Næringsliv.

I et brev til Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten, som har tatt opp saken, sier Berg-Hansen at Direktoratet for naturforvaltning ikke vet mer enn Mattilsynet.

– Jeg har gjennom miljøverndepartementet fått opplyst at direktoratet ikke sitter på egen kunnskap eller har andre opplysninger enn Mattilsynet, skriver hun.

Synsing

Direktoratet har ansvaret for forvaltningen av villaksen, mens tilsynet med oppdrettsnæringen ligger under Mattilsynets ansvar.

Flåtten sier at fiskeriministeren «avkler direktoratet fullstendig» og fastslår at direktoratet «driver med ren politisk synsing». Dette vil han ta opp med Miljøverndepartementet, sier han. (©NTB)