SPREKKDANNELSER: 19 personer er evakuert fra flere hus i Bergen sentrum.
SPREKKDANNELSER: 19 personer er evakuert fra flere hus i Bergen sentrum.

Frykter hus skal rase i Bergen

Fire bygninger i Bergen sentrum er evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19 mennesker er evakuert etter at brannvesen og bygningseksperter vurderte en sprekk i en grunnmur som såpass alvorlig at huset kunne rase sammen. Også nabohusene er evakuert, opplyser politiet.

Skal sjekkes

– Det vil ikke bli flyttet inn folk før fagfolk har vært og sjekket dette bygget grundig, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen torsdag morgen.

– Hva er det som gjør at det er nødvendig å evakuere så mange mennesker?

– Bakgrunnen er at de vurderte det såpass farlig at hvis det skulle rase sammen, ville det også komme i berøring med de andre husene. Så for å være på den sikre siden, ble også disse evakuert, sier Hilland.

Deler falt ut av grunnmuren

Det var like etter klokken 21 onsdag kveld meldingen kom til politi og brannvesen. Deler hadde falt ut av grunnmuren, og den hadde begynt å sige ut.

Bygningsakkyndige, deriblant samferdselsetaten i kommunen, dro på befaring. Ekspertene konkluderte med at det er en reell fare for at huset kan kollapse.

Åtte personer i det femetasjers murhuset, med adresse Koren Wibergs plass 8, er evakuert. Ytterligere elleve personer i nabohusene har måttet flytte ut inntil videre.