TIL CHELSEA? Rafael Benitez skal ifølge The Guardian være interessert i å overta for Carlo Ancelotti. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
TIL CHELSEA? Rafael Benitez skal ifølge The Guardian være interessert i å overta for Carlo Ancelotti. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Benitez kan være ferdig i Liverpool

Skal ha blitt tilbudt sluttpakke av klubben.

Flere britiske medier melder i kveld at styret i Liverpool skal ha bestemt seg for å tilby Rafa Benitez sluttpakke.

Det betyr i så fall at spanjolen kan være ferdig i klubben han har vært manager for siden 2004.

- Tilbudt 28,5 millioner
Benitez kom til Liverpool etter å ha ledet Valencia til La Liga-tittel i 2001-02-sesongen. I 2005 vant han Mesterligaen mot AC Milan i Istanbul, og gikk helt til topps i FA-cupen året etter.

Sluttpakken Benitez skal være tilbudt lyder på tre millioner pund, 28,5 millioner kroner, melder blant andre The Guardian.

The Mirror hevder å vite at Benitez allerede har fått sparken, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

- Vi vet ingenting mer enn det som er sagt, sier Benitez' agent Manuel Garcia Quilon, ifølge BBC. Agenten ville ikke kommentere ryktene ytterligere, men sier han vil prate med Benitez torsdag. Manageren er for tiden på ferie på Sardinia.

Benitez signerte nylig en ny langtidskontrakt med klubben og skal ha krav på 16 millioner pund - vel 152 millioner kroner - om han blir tvunget til å forlate klubben mot sin vilje. Sluttpakken skal være et forsøk fra styrets side på å slippe unna med en langt billigere løsning.

Eierne vil selge
Liverpools amerikanske eiere forsøker å selge den gjeldstyngede klubben, og ifølge Sky Sports skal Benitez ha fått vite at han bare har rundt 45 millioner kroner til å rådighet for å hente inn forsterkninger i sommer. Han skal ha bedt eierne om minst 450 millioner kroner.

Benitez har vært linket heftig til Inter Milan de siste ukene. Det er ikke ventet at spekulasjonene vil avta etter Fabio Capellos reforhandling av kontrakten med England.

Forrige sesong endte i fiasko for Merseyside-klubben, med Mesterliga-exit i gruppespillet og sjuendeplass i Premier League.

Guus Hiddink skal være en aktuell kandidat til å ta over for Benitez.