Lars Moldestad (Foto: TV 2/)
Lars Moldestad (Foto: TV 2/)

Brann-sjefen: - Vi har veldig god kontroll

Men nå står Brann uten fast daglig leder, fast styreformann, fast sportssjef og fast trener.

Bergen (TV 2 Sporten): Onsdag ble det klart at Branns styreleder Hans Brandtun trekker seg med umiddelbar virkning.

Styrets nestleder, Lars Moldestad overtar som styreleder. Moldestad er fra før konstituert daglig leder etter Bjørn Dahls avgang.

Dermed har han to viktige vikarverv for den kriserammede klubben som nå er uten fast daglig leder, fast styreformann, fast sportssjef og fast trener.

Den eneste fast ansatte i Brann-ledelsen som er igjen er tidligere sportssjef Roald Bruun-Hanssen, som før Steinar Nilsens avgang fikk en ny rolle i klubben. Han er nå ansatt som operativ leder/strategisk controller

- Noen ganger er det slik i selskaper. Når man får endringsprosesser må man leve med at man i en overgangsfase får situasjoner der man bare må gjennomføre det. Det har vært nødvendig for Sportsklubben Brann. Kompetansen som finnes i Brann er den viktigste biten, sier Moldestad til TV 2 Sporten.

- Hvem har kompetansen nå?

- Nå har vi mange mennesker som har vært med i denne klubben lenge før vi tok cupgull og seriegull. Menneskene som driver på de forskjellige områdene vet hva de holder på med. Vi har folk som har kompetanse innenfor sport med erfaring fra NFF, og med trenerkompetanse og vi har mennesker som driver klubben på det administrative plan som vet hva de holder på meg, sier Moldestad.

- Du har en sivil jobb og skal nå være styreleder i tillegg til å være daglig leder. Er det nok timer i døgnet for Lars Moldestad?

- Ja, absolutt. Jeg liker å arbeide og min sivilstand sier at jeg kan disponere min egen tid langt på vei. Det tror jeg at jeg håndterer på en fin måte, men det er jo selvfølgelig opp til andre å vurdere, sier han.

Se et langt intervju med Lars Moldestad i videovinduet over!

- Du sa dere skulle finne en trener innen 20. juni. Er den datoen like aktuell nå?

- Ja sa at vi begynner forberedelsene til høstsesongen 20. juni, og optimalt sett vil det jo være greit å ha en løsning på trenersiden på plass. Som jeg sa innledningsvis har vi nå en trener og en spillergruppe som virkelig koser seg på feltet, og vi får sågar spillere tilbake fra utlandet som har lyst til å trene med oss, sier Moldestad.

- Det er sju bosmanspillere det også må forhandles med. Hvem sin rolle er det?

- Igjen tror jeg vi har den kompetanse som skal til for å få på plass spillerlogistikken.

- Konkret: Hvem er det som tar ansvaret og forhandler med spillere?

- Vi har et team som jobber med disse tingene.

- Hvem er det teamet?

- Nei, det tror jeg vi skal holde innenfor klubben.

- Du har ikke navnene klare?

- Jo, absolutt, men jeg synes på en måte at det er viktig å holde slike prosesser internt i klubben. Det viktigste er at vi jobber konkret og konstruktivt med det.

- Har dere kontroll?

- Ja, absolutt. Jeg synes vi har veldig god kontroll.