Kristian Kjelling (Foto: Rakke, Morten/Scanpix)
Kristian Kjelling (Foto: Rakke, Morten/Scanpix)

Første steg til London-OL mot Litauen

OL-kvalifiseringsplasser på spill i VM-playoff for Robert Hedins gutter.

Se Norge - Litauen direkte på TV 2 lørdag 12. juni kl. 19.10.

Norge er storfavoritter i de to playoff-kampene mot Litauen 12. og 20. juni. Vinneren er klar for VM i Sverige i januar neste år. Mesterskapet hos «søta bror» vil også være første mulighet til å komme nærmere en plass i OL i London i 2012.

- Nasjonen som vinner VM i Sverige vil være direkte kvalifisert til OL. Dernest vil lagene på plassene 2.-7. være klare for OL-kvalifiseringen som skal avvikles i april 2012, forteller turneringsansvarlig i det internasjonale håndballforbundet, Patric Strub, til TV 2 Sporten.

EM i Serbia neste mulighet
Skulle man glippe på første steg mot London-OL gjennom VM, så er neste mulighet EM i Serbia i januar 2012. Gullvinneren i Serbia-EM kan, i likhet med VM-vinneren i 2011, finne frem OL-dressene, mens det sannsynligvis vil være to lag som får plass i OL-kvalifiseringen. Dette er avhengig av hvordan det går med de europeiske nasjonene i VM i Sverige.

12 lag i OL-kvalifiseringen
Siste muliget for Norge å være blant de tolv OL-lagene, er kvalifiseringen våren 2012. Tre grupper med fire lag skal kjempe om de siste seks plassene i London. Vinner og toer i hver gruppe kan pakke OL-bagen.

NB! Se Norges kvinnelandslag i prestisjeoppgjør mot Danmark direkte på TV 2 lørdag 5. juni kl. 16.15.