Cesc Fabregas (Foto: Victor R. Caivano/Ap)
Cesc Fabregas (Foto: Victor R. Caivano/Ap)

Barcelona bekrefter Fabregas-bud

Kom med formelt skriftlig bud mandag ettermiddag.

VIDEO: Se hva Fabregas sa om sin Arsenal-fremtid forrige uke i videovinduet øverst!

Barcelonas klubbdirektør Joan Oliver har bekreftet at Barcelona har kommet med et formelt bud på Arsenals Cesc Fabregas.

- Jeg er optimist med tanke på at han kan signere for Barca så snart som mulig, og det er klart at alle her vill gi ham en varm velkomst.

- Alle vet at Cesc ønsker å signere for Barcelona og at vi ønsker at han skal komme hit, men det er også en tredjepart involvert - Arsenal. En avtale må gjøres med dem, og det offisielle vinduet for overgangsforhandlinger åpnet 1. juni. Selv om vi har hatt uoffisielle samtaler med dem før i går, så kom vi med et formelt skriftlig bud til dem i går ettermiddag, sier Oliver til Barcelonas egne nettsider.

- Vi er optimister
Barcelonas visepresident Rafael Yuste er også klar for å hente Fabregas.

- Jeg er optimist med tanke på at han kan signere for Barca så snart som mulig, og det er klart at alle her vill gi ham en varm velkomst. Vi vil ikke gjøre noe som kan gjøre det vanskelig for ham å komme hit, og vi vil ikke stresse - men vi vil ikke stanse heller, sier Yuste.

Barca røper også på sine offisielle nettsider at visedirektør Raul Sanllehi og sportsdirektør Txiki Begiristain vil lede forhandlingene med Arsenal om den endelige overgangssummen.

- Opp til Wenger
Fabregas sa selv forrige måned at det var opp til Arsenals manager Arsene Wenger å avgjøre et salg eller ikke.

- Det var kanskje en av de beste samtalene jeg noengang har hatt med en annen person i mitt liv, sa Fabregas på en pressekonferanse i forbindelse med Spanias VM-oppkjøring.

- Jeg har stor respekt for ham. Han sa til meg at jeg måtte konsentrere meg om å spille fotball og det kommende VM-sluttspillet, så ville han (Wenger) ta seg av hva som skjer i fremtiden. Det er ikke opp til meg lenger. Nå er det opp til Arsenal, sa spanjolen.

Cesc Fabregas (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/Reuters)
Cesc Fabregas (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/Reuters)

40 mill. euro?
Cesc Fabregas står med imponerende 48 kamper i landslagstrøyen og vil ventelig utgjøre en langt viktigere brikke på laget til Vicente del Bosque enn hva tilfellet var i EM 2008, hvor han stort sett ble brukt som innbytter.

Spanske medier har spekulert i at Fabregas vil bli solgt til Barcelona for mellom 40 og 50 millioner euro etter VM.

VIDEO: Se hva Fabregas sa om sin Arsenal-fremtid forrige uke i videovinduet øverst!