PÅ KAMERA: Overvåkingskamera har fanget opp postkontorranerne i Drammen. (Foto: Tor Keiser/ Aage Aune / TV 2)
PÅ KAMERA: Overvåkingskamera har fanget opp postkontorranerne i Drammen. (Foto: Tor Keiser/ Aage Aune / TV 2)
RAN: Strømsø postkontor ble ranet onsdag morgen av to maskerte ranere. (Foto: Rune Kjos/TV 2)
RAN: Strømsø postkontor ble ranet onsdag morgen av to maskerte ranere. (Foto: Rune Kjos/TV 2)

Postkontor ranet i Drammen

Postkontoret på Strømsø i Drammen ble ranet onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Drammen fikk klokken 06.42 onsdag morgen inn melding om at to personer hadde ranet Strømsø postkontor i Drammen. Ranerne hadde tatt seg inn i lokalet i forbindelse med at ansatte kom på jobb.

– To maskerte personer satte betjeningen ut av spill, opplyser operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Ber om tips

Etter en stund inne i lokalet forlot ranerne stedet. Politiet i Drammen ber om at de får informasjon fra publikum som kan ha sett noe i området i tidsrommet rundt ranet.

– Dette er et område med mye trafikk på morgenen. Bygget ligger i nærheten av NSBs kundeparkering, og mange mennesker befinner seg i området på vei til eller fra jobb. Vi er derfor interessert i å få informasjon om observasjoner som er gjort i dette området onsdag morgen, sier leder for kriminalavsnittet ved Drammen politistasjon, Bård Olav Fossan.

Ingen personer skal fysisk ha kommet til skade under ranet.

– Det er uklart om ranerne har fått med seg penger og i såfall hvor stort utbyttet er, sier pressedirektør Kjell Rakkenes i Posten Norge til TV 2 Nyhetene.

Øver de ansatte

Posten jobber nå med å ta hånd om de ansatte som ble utsatt for ranet.

– Det er klart det er en voldsom opplevelse for de som blir utsatt for det. Våre folk er preget av situasjonen som har vært på postkontoret, sier Rakkenes.

Postkontor var tidligere et yndet ransobjekt.

– Det er lenge siden vi har hatt et ran av denne typen, men vi trener jevnlig på denne typen situasjoner. Likevel kan en ikke øve 100 prosent på denne typen situasjoner, sier Rakkenes.

Det er ved 08.30-tiden uklart hvor mange ansatte som var tilstede da ranet skjedde.

Vet du noe om ranet - tips TV 2 Nyhetene på Telefon/SMS/MMS 02255 eller e-post 02255@tv2.no.

Postkontoret stengt

Politiet har sperret av et område på baksiden av postkontoret, mot kundeparkeringen ved jernbanestasjonen.

Postkontoret har normalt åpningstid fra klokken 0800. Det vil være stengt så lenge politiet trenger det med henblikk på etterforskningen av ranet.

– Kunder må påregne at det blir stengt ut dagen, sier Rakkenes. Mens mange av posttjenestene kan utføres på andre postkontorer, vil de som f.eks. skal hende pakker og andre forsendelser måtte påregne å vente en dag.

Artikkelen oppdateres.