Edvald Boasson Hagen (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)

Skal finne Tour-formen på Alpe d'Huez

Edvald Boasson Hagen kjører Dauphiné Libéré.

Etter en vellykket gjennomkjøring i Bayern Rundfahrt i forrige uke, er det nå klart at Edvald Boasson Hagens neste ritt blir Critérium du Dauphiné Libéré som starter førstkommende søndag.

Foretok valget selv
- Jeg valgte selv å kjøre i Frankrike og ikke Sveits rundt som starter én uke senere. Da kommer det ikke så tett på NM og Tour de France, hvis jeg får kjøre Touren da, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Og det er mye som tyder på at 23-åringen, som fikk ødelagt store deler av vårsesongen på grunn av en betent akillessene, får plass på Skys lag i verdens største sykkelritt som starter i Rotterdam lørdag 3. juli.

- Akillessenen kjennes fin ut den. Jeg venter ennå litt med å teste den hundre prosent, men det ser bra ut så langt, sier rudsbygdingen.

Målgang på Alpe d'Huez
Heller ikke i år skal Tour de France opp legendariske Alpe d'Huez, men Edvald Boasson Hagen vil få testet formen i stigningen med de 21 serpentinersvingene. Nest siste etappe av Critérium du Dauphiné Libéré har målgang oppe på det sagnomsuste fjellet. Rittet starter søndag 6. juni med en seks kilometer lang prolog som i utgangspunktet passer bra for den temposterke nordmannen.

- Jeg drar ikke nedover med noen spesielle mål for rittet. Får bare ta det litt dag for dag og se hvordan det går, avslutter Boasson Hagen.

De to andre norske Tour de France-håpene, Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen, kjører begge Sveits rundt 12. - 20. juni. I tillegg får Arvesen med seg Lars Petter Nordhaug på Sky-laget i alpelandet.