Harald Bredeli tar av i kampen mot Danmark. (Foto: TV 2/)
Harald Bredeli tar av i kampen mot Danmark. (Foto: TV 2/)

Se hvorfor futsalspilleren utestenges i ti måneder

NFF straffer Kongsvinger-spiller for angrep på motspillere.

Se hendelsen i videovinduet øverst.

Norges Fotballforbunds (NFF) Doms- og sanksjonsutvalg har besluttet å utestenge Kongsvinger Futsal-spilleren Flamur Loku i ti måneder, melder NFF i en pressemelding.

Sparket og slo
Loku gikk til angrep på to motspillere og sparket blant annet Øysteses keeper i magen i en playoffkamp om opprykk til Telekiosken Futsal Liga 28. mars.

Bakgrunn: Futsalspiller klikket - angrep to motspillere

Utvalget har lagt vekk på forklaringen fra dommeren og tv-bilder av episoden.

«Utvalget legger således til grunn at anmeldte satt kneet i ansiktet på motspiller. Det legges videre til grunn at anmeldte sparket motstanderens keeper i magen og at dommer og medspillere måtte holde han tilbake for å hindre ytterligere utagering.»

Loku argumenterte i ettertid for at han følte seg provosert av motstanderen, men dette er ikke vurdert i formildende retning av sanksjonsutvalget. I stedet tas NFFs Påtalememds innstilling om ti måneders utestenging til følge.

- Tilsier streng reaksjon
«Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier følgelig en streng reaksjon. Etter en totalvurdering av foreliggende dokumentasjon/forklaringer og på grunnlag av de ovenstående skjerpende omstendigheter, finner Utvalget at Påtalenemndas innstilling til straff er passende.»

Straffen skal ifølge Doms- og sanksjonsutvalget sones i terminfestet kampsesong. Spilleren har vært suspendert siden 12. april.