Det norske fotballandslaget før VM kvalifiseringskampen i fotball mellom Island og Norge.  (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Det norske fotballandslaget før VM kvalifiseringskampen i fotball mellom Island og Norge. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

- Herrelandslaget fremstår som kjønnsløse

Daglig leder i reklamebyrået Kitchen mener NFF gjør en for dårlig jobb med å profilere landslagsstjernene sine.

- Hverken NFF eller fotballandslaget har vært gode på å skape et omdømme eller profil. Jeg synes herrelandslaget i dag fremstår som veldig kjønnsløse og har få verdier ved seg som gjør at de er attrakrive for nok store sponsorer, sier Haakon Dahl.

Når resultatene uteblir som i 2008 hvor landslaget ikke vant en eneste kamp, trenger de noe å falle tilbake på mener Dahl.

- Interessen er nå veldig avhengig av den sportslige innsatsen og som vi alle vet svinger den veldig opp og ned, sier Dahl.

Landslagsspillerne var i dag på Radiumhospitalet og gledet kreftsyke, unge fotballtilhengere. Et skritt i riktig retning mener Dahl.

- Det er prisverdig det herrelandslaget gjorde i dag og jeg håper det er et ledd i en langsiktig plan, mener Dahl.

Men uten resultater sier det seg selv at markedsinteressen faller. Jacob Lund og DnB Nor har siden 2003 sponset landslaget med betydelige beløp. Nå spytter de inn omlag 15 millioner kroner i året. Avtalen går ut ved utgangen av året og skal i høst reforhandles. Uten mesterskapsdeltagelse siden 2000 antyder Lund at avtalen ikke blir fullt så lukrativ som tidligere.

- Når du skal betale for en rettighet eller en sponsoravtale så er du opptatt av leveringsgraden av gode resultater. Det har ikke landslaget levert. Dette må jo avspeile seg i markedet, mener Jacob Lund.

- Har dere på noe tidspunkt vurdert å trekke dere ut?

-Nei, det har vi ikke. Ikke i det hele tatt, men det er snakk om å sette sammen sponsoratet på en annen måte, kanskje, sier Lund.