carew
carew

Carew usikker mot Ukraina

Villa-spissen sliter med en lårhøne og er mørbanket etter kampen mot Montenegro.

Se Norge - Ukraina direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter onsdag kl. 19.00.

John Carew fikk kjørt seg kraftig mot robuste midtstoppere i kampen mot Montenegro. Det kjenner spissen på kroppen fortsatt.

Mørbanket
30-åringen fikk seg en lei lårhøne og flere smeller i oppgjøret. Nå står kampen mot Ukraina onsdag i fare for spydspissen.

- Det er litt inne i ferien og kroppen er ikke helt vant til de duellene som kom, så jeg fikk meg et par trøkker og en liten lårhøne som jeg har slitt med. Men vi får se hvordan det føles i løpet av denne dagen og morgendagen, sier Carew til TV 2 Sporten.

Vil høre med legen
Han ønsker ikke å ta noen sjanser etter en lang og belastende sesong med klubbfotball.

- Jeg kommer til å snakke med legen og se hva han synes - om det er en risiko, sier Carew, som tror Erik Huseklepp og Mohammed Abdellaoue vil gjøre det bra om de spiller i stedet.

Les også:Huseklepp og Moa utgjør gjerne Norges spissduo

- Hvis de skal spille hadde jeg gledet meg hvis jeg var interessert i fotball. De er to veldig spennende typer. Da kan man bare vente seg det beste, spår han.

Lenge siden forrige scoring
Carew er fast inventar på landslaget, men har bare scoret to ganger de siste tre årene. Mot Montengro lørdag måtte han igjen gå målløs av banen - tross flere brukbare sjanser.

22 mål på 83 landskamper er fasiten for Lørenskog-gutten, et tall Mini Jakobsen gjerne skulle sett var større.

- Jeg mener han er den klart beste spissen vi har, men han scoret ett mål mot Montenegro i mars 2007. Deretter gikk det halvannet år før han scoret igjen - mot Sveits i fjor høst. Det er jo altfor få mål for en klassespiss, og altfor få mål for Norge hvis vi skal spille oss til store mesterskap, sier Mini.

- Tilfeldig at Carew ikke scorer
Egil Olsen tror tilfeldighetene kan være en medvirkende faktor bak Carews lave scoringsratio de siste årene.

- Det er litt tilfeldig fordi han scorer jevnt og trutt på Aston Villa og bøttet inn mål i sesongen som var også. Carew kommer helt sikkert til å score igjen, sier landslagssjefen.

Les også:Drillo synes det er synd Sjevtsjenko ikke kommer

- Har det noen med spillestilen å gjøre? At han blir mer et oppspillspunkt enn targetman på landslaget?

- Det blir han jo litt i Aston Villa også. Her har han skutt i stolpen, mens i Villa har det gått mer i stolpen og inn, konkluderer Drillo.