Martin Fillo (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
Martin Fillo (Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix)
I SKUDDET: Vikings Martin Fillo.  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
I SKUDDET: Vikings Martin Fillo. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Hareide får to klassespillere tilbake

Både Stefán Gíslason og Martin Fillo er friskmeldt.

Stavanger (TV 2 Sporten): Åge Hareide kan koste på seg et smil.

- Det er veldig kjærkomment for oss. Vi har til tider vært «nede på tannkjøttet» i forhold til friske spillere. Derfor er det gledelig at begge ser friske og raske ut.

For nå er både Martin Fillo og Stefán Gíslason friskmeldt. Den innleide islendingen har vært ute med strekk i leggen. Martin Fillo ødela menisken i kneet etter et basketak med lagkamerat Trond Erik Bertelsen tre dager før seriestart.

Det medførte operasjon med påfølgende opptrening.

Viking-treneren er glad over å ha dem tilbake.

- Det er veldig kjærkomment for oss. Vi har til tider vært «nede på tannkjøttet» i forhold til friske spillere. Derfor er det gledelig at begge ser friske og raske ut, sier Hareide til TV 2 Sporten.

Fillo ønsker å spille
Martin Fillo deler trenerens syn.

- Det føles fantastisk å være tilbake på feltet med ball. Opptreningsperioden har til tider vært kjedelig, men nå kjennes kneet bra ut, sier han.

- Så bra at du faktisk kan spille en hel kamp?

- Jeg skal teste meg denne uken. Skulle det vise seg at jeg ikke får smerter vil jeg selvfølgelig spille, men det er opp til treneren sier tsjekkeren.

Mest trolig sitter Fillo til benken når Viking reiser til Kristiansand for den TV 2 Zebra -sendte kampen mandag.

Gislason
Gíslason er trolig nærmere en plass i startoppstillingen.

- Det er ikke så veldig lenge siden Stefán var med i kamp. Når det gjelder Fillo har han ikke vært på banen i hele år. Han tar likevel ting veldig kjapt. Samtidig har erstatterne gjort sine saker veldig godt. Det blir en ting jeg må vurdere i dagene fremover, avslutter Hareide.