aulies
aulies

Marianne Aulies truse solgt for en million kroner

– Hva kona sier får vi ta når vi kommer hjem. Se video!

Marianne Aulie s trusestunt på «Senkveld» er blitt et kunstverk. Aulie har limt trusen sin på et bilde og svingt penselen over for å gi sin kunstneriske versjon av stuntet. Og dette har vært svært verdifullt.

– I dag har vi gjort et stunt. Vi har kjøpt trusa til Marianne Aulie for en million kroner som kunst, sier administrende direktør Christian Paulsen i Allkopi AS.

Kostbart samarbeid

Allkopi har inngått et samarbeid med kunstnerduoen for å tilby kundene sine reproduksjoner på aluminiumsplater og glass. Marianne Aulies kopierte malerier og Aune Sands fotografier stilles og selges i deres butikk fra i morgen.

– Vi er kjent som en trykksaksleverandør siden 1957. Så vi trengte litt hjelp fordi vi har noen idèer om hvordan vi skal lage reproduksjoner av kunst og få det ut. Derfor ringte jeg Aune Sand , forklarer Paulsen.

mann
mann
– Med litt skrekkblandet fryd, at det liksom er truser, for hva sier kona på en måte, det får vi ta når vi kommer hjem. Men det er liksom et mål og mening med dette, vi ønsker å formidle reproduksjoner, legger han til.

– Verdt mer

Den telefonen førte til millionavtalen. Men Aune mener de slapp billig unna.

– Trusa er verdt mye mer. Det er rart at ingen har tenkt på det før. Det er genialt, mener Aune Sand som ser på denne handelen som en hevn over deres kritikere.

– Jeg har solgt en truse for en million. Nå kan de på Nasjonalgalleriet og Samtidsmusèet - de som aldri har villet tenke på oss eller se på oss - sitte der nede, mens jeg drikker sjampis. Så dette er en personlig seier, sier Aune Sand.

– Sterk og fri kvinne

Marianne Aulie er ikke i tvil om at trusa er kunst.

– Selve det å overlevere trusen er en symbolsk handling. Det er en preformance og et maleri i ett . Det det handler om for meg er å være det menneske jeg er. Det er et symbol på å være en sterk og fri kvinne, sier Marianne.

Se gratis videoer fra «God kveld Norge»TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»