Scott 3 (Foto: privat)
Scott 3 (Foto: privat)
Scott 4 (Foto: privat)
Scott 4 (Foto: privat)

Verdens raskeste i hoderegning på plass i Oslo

Scott Flansburg hjerne jobber raskere enn kalkulatoren.

– «My brain works so fast that my mouth is slowing me down», sier mattegeniet fra USA.

Scott Flansburg som går under navnet «The Human Calculator», har imponert folk over hele verden i mer enn 20 år.

Guinness rekord

Scott Flansburg har blitt verdenskjent for sine utrolige egenskaper innen matte og hoderegning.

Det har sikret han en plass i Guinness Rekordbok. I løpet av 15 sekunder regnet han raskere enn en person greier med kalkulator. Det vil i praksis si at han er raskere i hoderegning enn andre er til å trykke på plusstegnet på kalkulatoren.

Multiplisering, dividering (gjerne kvadratrøtter og andre kompliserte utregninger) og subtrahering går nemlig også lynraskt i Scotts hode.

Les mer om Scott Flansburg her!

Populær tv-gjest

Scotts sylskarpe hoderegning har gjort han til en populær gjest på de største talk-showene i USA, som Oprah, The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres Show, Dateline NBC, ABC's Good Morning America, Larry King Live og en lang rekke andre programmer har hatt Flansburg som gjest.

Kallenavnet «The Human Calculator» fikk han av tv-stjernen Regis Philbin, etter en opptreden på kjente The Regis & Kathy Lee Show.

Scott-1 (Foto: privat)
Scott-1 (Foto: privat)

Utfordres av Norges smarteste

Anne Lene Johansen er selv over gjennomsnittet god i matte. Den tidligere lederen for Mensa Oslo er blant de 1% smarteste i landet.

Hun elsker å knekke matematiske nøtter og har laget oppgaver som Scott Flansburg skal løse på direkten i God morgen Norge fredag 4. juni kl 08.40.

Du har allerede sett Scott Flansburg løse matteoppgaver, hva imponerer deg mest med hans ferdigheter?

– Han har tydeligvis i ung alder forstått «mønsteret» med matematikken og oppdaget «snarveiene» helt av seg selv.

Det er spennende! Deretter har han jo perfeksjonert denne innsikten til det som vi i dag ser som en imponerende ferdighet, inkludert et uhyre raskt tempo, sier Anne Lene

Anne-Lene-mensa (Foto: privat)
Anne-Lene-mensa (Foto: privat)

I hvilke grad er denne type intelligens medfødt?

– Scott har tydeligvis en helt spesiell intuitiv forståelse og innsikt i matematikkens og tallenes mønster, som er helt unik.

I tillegg har han helt opplagt en hjerne som arbeider uhyre raskt, og for å få til alt dette må han nødvendigvis være godt over middels intelligent, skulle jeg tro, sier Anne Lene.

Det virker i alle fall som det er bra hastighet på signaloverføringen i toppen hans. Jeg mistenker at han nok også har hatt gode omgivelser og stimuli som har gjort at han har fått utviklet disse evnene og ferdighetene.

Det hadde vært moro med en titt inn i hjernen hans, og også hørt mer om hvordan hans tidlige år var, sier den tidligere lederen for Mensa Oslo entusiastisk.

Les også: Anbefaler IQ-tester av jobbsøkere

Scott-2 (Foto: privat)
Scott-2 (Foto: privat)