northug
northug

– Jeg gir rett og slett faen i hva som står i avisen

Northug: – Oppstyret kunne kun skjedd i Norge.

Petter Northug sier i et stort intervju med Choice Magazine at han er lei av den norske moralen.

– Har et vanlig liv også

Skistjernen har fått mye kritikk, som han nå slår tilbake mot.

faksimile_choice
faksimile_choice
– Jeg har en uke fri i året, resten av tiden bruker jeg på å trene. Da sier det seg selv at jeg ikke gidder å unnskylde at jeg drikker Red Bull, spiller poker eller ikke føler noe ansvar for å være tilgjengelig for pressen til alle tider. Det er smigrende at Idrettsforbundet tenker at jeg er et forbilde, men de må skjønne at jeg også har et ansvar overfor meg selv. For å leve. Jeg liker å tenke at når jeg tenker tilbake på 20-årene, så var de mer enn langrennssport og avisforsider. At jeg hadde et vanlig liv også, sier Northug til magasinet, ifølge Se og Hør.

– Kan kun skje i Norge

Det har vært mye kontroverser rundt Northug, blant annet sponsoravtalen med Red Bull. Det har stjernen ingen forståelse for.

– Jeg er vel ikke en A4-person, hvem er vel egentlig det, og er det noe mål? Jeg gjør andre ting enn å gå på ski, og det må jeg få lov til. Hvis jeg får ha fokus på andre ting og koble litt av, presterer jeg bedre på vinteren. Det gir meg motivasjon til å gå i gang igjen. Og sånt som oppstyret rundt Red Bull, unnskyld meg, men jeg tror det kun kan skje i Norge. I Sverige ville det aldri blitt en spaltemillimeter ut av det, fastholder Northug overfor Choice Magazine.

Forståelsesfull kjæreste

Skistjernen forteller også at kjæresten Rachel Nordtømme har forståelse for livet han lever, og ikke bryr seg.

– Jeg gir rett og slett faen i hva som står i avisen og da forholder hun seg til det. Hun vet at jeg ikke tenker på det, og da er det ingen grunn til at hun gjør det heller, fastholder han overfor magasinet.

Til «God kveld Norge» har Northug tidligere sagt at kjæresten vet hun ikke skal snakke med han om det som står i media.

– Hun følger ikke med, og sier ikke noe til meg om det som skjer rundt meg. Det vet alle mine nærmeste - at de ikke skal si noe om det, sier Petter Northug til «God kveld Norge».

Se gratis videoer fra «God kveld Norge»TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»