– SV-ledelsen vil ha Thorkildsen som miljøstatsråd

SV-stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen blir ny miljøvernminister så snart det er praktisk mulig, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avisen skriver at planen er å la kunnskapsminister Kristin Halvorsen ta over fagfeltet fra forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, mens Erik Solheim innskrenker seg til kun å være utviklingsminister.

Dermed blir det plass til partiets tidligere miljøpolitiske talsperson Inga Marte Thorkildsen i regjeringen som miljøvernminister, uten at det totale antall SV-statsråder endres.

Thorkildsen hadde mandag første dag på jobb som stortingsrepresentant og finanspolitisk talsperson for SV etter et halvt års fødselspermisjon. Hun sier til DN at spørsmålet om å tre inn i regjering er «ikke noe tema» og «jeg er absolutt ikke på den planeten i det hele tatt».

Ifølge DN kan skiftet skje i løpet av høsten. Argumentene for å skifte statsråder i SV-kabalen er at Thorkildsen blir sett på som ett av partiets sterkeste kort. I tillegg har hennes vararepresentant fra Vestfold, Lars Egeland, vist seg som en dyktig vikar som finanspolitisk talsmann. (©NTB)