Håp om tilnærming i streiken

Titusener står klare til å kaste seg inn i det som kan bli en langvarig kamp for bedre og likere lønn. Men det er håp om tilnærming før nesten 30.000 nye kommuneansatte går ut i streik onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var rundt 4.000 kamplystne kommuneansatte som deltok i det store streikearrangementet i Oslo mandag kveld. Snart vil ytterligere flere titusen kollegaer landet rundt slutte seg til dem, såfremt arbeidsgiverne ikke kommer dem i møte på kravene om mer penger, bedre likelønnsprofil og mer til lokal fordeling.

- Vi vil lytte til alt arbeidsgiverne kommer med, og det er ikke oss imot med ny kontakt. Men våre krav ligger fast, sier leder Klemet Rønning-Aaby i LO Kommune til NTB.

- Hvis arbeidsgiverne vil snakke med oss, er vi klare til å forhandle, sier Bjerkestrand.

Kilder på begge sider av konflikten sier det er en viss mulighet for fornyet kontakt, men ingen part vil åpent komme den andre i møte ennå. Onsdag tas rundt 27.000 arbeidstakere i kommunene ut i streik. Konflikten i sykehussektoren trappes også opp, med 1.200 nye streikende sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter. (©NTB)