Marius Helle (Foto: Anne Ueland/)
Marius Helle (Foto: Anne Ueland/)
STRAFFER NIANG: Vikings sportsdirektør Egil Østenstad opplyser at Niang er utestengt i 14 dager og må betale en bot på 15 000 kroner.  (Foto: Steinar Figve/TV 2)
STRAFFER NIANG: Vikings sportsdirektør Egil Østenstad opplyser at Niang er utestengt i 14 dager og må betale en bot på 15 000 kroner. (Foto: Steinar Figve/TV 2)

Toppscorer kan bli Viking-spiller

Marius Helle fra Bryne FK følges tett av naboklubben.

Bryne-angriper Marius Helle har så langt hatt en strålende sesong i Adeccoligaen. 11 mål på 10 kamper gjør ham attraktiv også for naboklubben Viking FK.

- Det er en spiller vi følger nøye med på. Vi legger ikke skjul på det, sier Egil Østenstad i Viking.

- Han har hatt flott utvikling. En spiller med god fysikk, som gjør mange mål, skryter Østenstad.

Helle stanset på 14 seriemål i 2009-sesongen. I år virker han enda hetere på grøten med 11 fulltreffere så langt. Og spissen er lysten på Tippeligaspill.

- Jeg har tidligere uttalt at jeg kommer til å gripe sjansen om jeg får et tilbud fra Tippeligaen. På den måten er det positivt at Viking viser interesse, sier Helle.

Egil Østenstad i Viking ønsker ikke spekulere i en eventuell overgang allerede nå.

- Vi vurderer alltid spillerstallen fortløpende. Når en spiller fra vårt distrikt gjør seg bemerket er det naturlig følger ekstra nøye med. Det positive med Marius Helle er at utviklingen strekker seg over tid. Han har tatt steg for steg, sier Østenstad.

Bryne har stram økonomi
Bryne-ledelsen er bundet på hender og føtter i forhold til fortsettelsen. Kontrakten med Helle utløper etter inneværende sesong.

I følge daglig leder Tore Haugvaldstad, har ikke Bryne økonomiske muskler til å kunne tilby ham en ny kontrakt utover klubbens generelle lønnspolitikk.

- Vi har en stram økonomi som ikke tillater de høyeste lønningene. Vi har startet samtalene med Marius. Han vet hva vi står for og håper selvfølgelig at han spiller for oss i flere år fremover. Bryne er ikke en farmerklubb for Viking, men om Marius ikke ønsker å bli i klubben er det betydningsløst hvilken klubb han velger, sier Tore Haugvaldstad.

Holder alle muligheter åpne
Hovedpersonen ønsker å holde alle muligheter åpne. Det gjelder også videre spill i Bryne.

- Jeg har hatt noen trivelige år her etter overgangen fra Ålgård. Det optimale ville vært å spille Tippeliga med Bryne, sier Helle.

- Jeg har bestemt meg for å vurdere situasjonen uten stress fremover. Alle muligheter åpne, sier han.

Marius Helle og Bryne sjokkerte hele Adeccoligaen ved å slå Bodø/Glimt 5-0 på Aspmyra sist serierunde. Helle scoret to mål og i tillegg brente han straffespark. Søndag kommet NIL-Trysil til Bryne stadion. Med seier vil Bryne for alvor skille seg ut som en av de beste lagene i serien.