Cristiano Ronaldo (Foto: MARCELO DEL POZO/REUTERS)
Cristiano Ronaldo (Foto: MARCELO DEL POZO/REUTERS)

Mourinho: - Ronaldo er viktig for fotballverdenen

Men José Mourinho understreker at i hans Real Madrid er klubben viktigere enn enkeltspillerne.

José Mourinho ble mandag presentert som Real Madrid-trener. Den portugisiske 47-åringen er kjent for å bygge solid lag med en vanvittig arbeidsmoral, noe som ble illustrert av den utrolige innsatsen spillerne hos hans tidligere arbeidsgiver Inter viste da de slo ut Barcelona i mesterligasemifinalen.

Les også: Mourinho: - Er her for å vinne

- Klubben viktigst
Hvordan hans Real Madrid lag kommer til å se ut mener han imidlertid det er for tidlig å si noe om.

- Det er for tidlig å snakke om forandringer. Jeg mener det tid for å analysere situasjonen, å kjenne min nye klubb, stille mange spørsmål og vente på svar, sier Mourinho ifølge Sky Sports.

Men at det er det kollektive som vil stå i fokus også denne gangen er det liten tvil.

- Styrken til mine lag har alltid vært laget, ikke individene. Og det har alltid vært et faktum at mine spillere forstår at det viktigste ikke er spillerne eller treneren, men klubben, sier Mourinho.

- Vi er små sammenlignet med dimensjonen klubben har, og om vi alle innser dette og jobber sammen i en gruppe tror jeg ikke det er vanskelig å få resultater, sier «the special one».

- Viktig for fotballverdenen
Nå blir han sjef for tidenes dyreste fotballspiller, Cristiano Ronaldo, og selv om han er opptatt av det kollektive sparer ikke Mourinho på kruttet når han skal beskrive superstjernen og landsmannen Cristiano Ronaldo.

- Cristiano er en utrolig viktig spiller, ikke bare for Real, men for fotballverden, sier Mourinho.

Og Mourinho føler seg trygg på at Cristiano Ronaldo bli en viktig brikke i hans Real-kollektiv.

- Cristiano er en vinner, han liker å vinne. Om han liker å vinne tror jeg ikke det er for vanskelig å overbevise ham om at den viktigste tingen i denne klubben ikke er treneren, og ikke spillerne, men klubben.

facebook.com/tv2sporten: «Redd for at Real blir for overlegende neste år..» (bli med her)