DEMONSTRASJONER: 29. desmeber 2008 kom demonstrasjonen ut av kontroll ved den israelske ambassaden i Oslo. (Foto: Erlend Aas/SCANPIX)
DEMONSTRASJONER: 29. desmeber 2008 kom demonstrasjonen ut av kontroll ved den israelske ambassaden i Oslo. (Foto: Erlend Aas/SCANPIX)

Styrker ambassade-vakthold

Politiet setter inn mer mannskap foran demonstrasjon ved den israelske ambassaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved årsskiftet 2008/2009 var Norge vitne til demonstrasjoner en ikke tidligere hadde sett her hjemme. Rasende demonstranter gikk til angrep på politi, stein ble kastet og raketter avfyrt. Tåregass lå over gater i Oslo.

Nye demonstrasjoner

Demonstrasjonene var rettet mot de israelske angrepene mot Gaza-stripen. Flere hundre deltok i demonstrasjonene, mens flere titalls deltok i de voldelige aksjonene som også inkluderte å ramponere butikker i Oslo sentrum.

Etter situasjonen utenfor kysten av Gaza i dag, mandag, er det varslet nye demonstrasjoner utenfor den israelske ambassaden i Parkveien, like bak Slottet i Oslo.

Flere steder

På bakgrunn av situasjonen i Gaza har Oslo politidistrikt inntil videre foretatt en styrking av vaktholdet ved den israelske ambassaden, opplyser politiet i Oslo.

Dagens demonstrasjon er tillyst klokken 17. Det er Palestinakomiteen som arrangerer.

– Politiet har god dialog med arrangøren, og anmoder om en verdig opptreden hvor budskapet vil stå i fokus, heter det i pressemeldingen.

Det er tillyst demonstrasjoner også i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø mot den israelske bordingen av skipene.