OMDIRIGERT: Aeromexico Flight 006 måtte lande i Montreal i Canada, etter at USA nektet å la flyet komme inn i sitt luftrom fordi det var en etterlyst mann om bord (Foto: APTN)
OMDIRIGERT: Aeromexico Flight 006 måtte lande i Montreal i Canada, etter at USA nektet å la flyet komme inn i sitt luftrom fordi det var en etterlyst mann om bord (Foto: APTN)

Fly ble nektet innpass i amerikansk luftrom

Flyet fra Frankrike til Mexico hadde en etterlyst mann om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et fly fra Paris til Mexico City ble omdirigert til Montreal i Canada søndag, da USA nektet flyet å komme inn i amerikansk luftrom.

Årsaken var at det ble rapportert at en etterlyst mann befant seg om bord, melder nyhetsbyrået AP.

– Mannen ble fjernet fra flyet på Pierre Elliott Trudeau internasjonale flyplass, og arrestert, sier talskvinne Lauren Gaches for Transportation Security Administration (TSA).

TSA er en amerikansk etat under Sikkerhetsdepartementet, og ble opprettet etter 11. september 2001.

Ble sjekket på nytt

De andre passasjerene på Aeromexico Flight 006 fra flyplassen Charles De Gaulle til Mexico City internasjonale flyplass, måtte gjennom sikkerhetssjekken en gang til før de fikk lov til å gå om bord i flyet igjen.

TSA vil verken bekrefte eller avkrefte om personen var på den amerikanske regjeringens terrorliste.

– At USA nekter et fly å komme inn i sitt luftrom fordi det anses som en sikkerhetstrussel, er anerkjent av mange land og i overensstemmelse med internasjonale avtaler, sier Gaches.

– Ingen hendelse om bord

Flyet lettet fra flyplassen i Montreal like etter klokka 22 søndag kveld lokal tid, og var forventet å lande i Mexico City 3.30 natt til mandag.

Talsmann Dominique McNeely for grensevakten i Canada sier at det ikke var noen hendelse i flyet som førte til at politiet gikk om bord og pågrep den mistenkte.

– Flyet landet, og vi hadde et perfekt samarbeid med alle involverte, sier han.

Mannen ble arrestert i Montreal, der han skal sitte i varetekt i 48 timer.