Mercury Mariner
Mercury Mariner

Dette bilmerket kan forsvinne

Etter 71 år er det sannsynligvis slutt.

Ford er på god vei ut av krisa og leverer svært gode tall om dagen. Likevel er det fortsatt fokus på å kutte kostnader i styrerommet hos Ford.

De har allerede kvittet seg med Jaguar, Land Rover, Aston Martin og veldig snart Volvo (her mangler snart bare de siste underskriftene). Og nå tyder mye på at det også er kroken på døra for et av merkene på hjemmemarkedet, nemlig Mercury. Ifølge bransjenettstedet autonews.com kan ikke det beskjedne Mercury-salget forsvare en egen merkevare og organisasjon.

Storhetstiden

Hvis det skjer, markerer det slutten på 71 år med biltradisjon. Mercury ble grunnlagt i 1939 av Edsel Ford, sønnen til Henry Ford. Forretningsideen var at Mercury skulle tilfredsstille kundene som ville ha en litt mer eksklusiv bil enn Ford - men som ikke hadde råd til luksusmerket Lincoln.

Opp gjennom årene har det vært en god blanding av gode og dårlige tider. I perioder har Mercury hatt ganske stor grad av frihet og fått ressurser til å utvikle helt egne modeller - men etter hvert har bilene blitt stadig sterkere knyttet opp mot Ford-modeller.

Storhetstiden var på 50-tallet, siden har det egentlig bare gått en vei: Nemlig nedover. I dag har Mercury bare fire modeller på det amerikanske hjemmemarkedet. Milan and Grand Marquis, crossoveren Mariner og SUV-en Mountaineer. Og mye tyder på at disse ikke vil bli erstattet.

LES OGSÅ: Her er testen på SUV-en Kuga

Monster-stasjonsvogn

Her hjemme er det i dag 18 Mercury-eksemplarer til salgs på finn.no. De aller fleste er fra 60- og 70-tallet og det er mest av legendariske Cougar.

Men du kan også sikre deg en 1989-modell Grand Marquise stasjonsvogn til 38 000 kroner. Dette er en klassisk monster-stasonsvogn, en slik som bare amerikanere kan lage. "tar mye garasje plass, er derfor til salgs", skriver selgeren fra Lindås.

Fords bestselger er også vår favoritt - les mer her

Hvilket forhold har DU til Mercury? Skriv i vei i kommentarfeltet under:

Dette er sedanen Milan, her i hybrid-utgave.
Dette er sedanen Milan, her i hybrid-utgave.