Fem av skipene til den internasjonale hjelpeflotiljen til Gaza ble bordet av Israels marine mandag. (Foto: HO/Afp)
Fem av skipene til den internasjonale hjelpeflotiljen til Gaza ble bordet av Israels marine mandag. (Foto: HO/Afp)

– 19 drept og 30 såret ved bording av Gaza-konvoi

Minst 19 personer ble drept og 30 såret da israelske soldater bordet den internasjonale hjelpekonvoien på vei mot Gaza, ifølge israelsk, palestinsk og tyrkisk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-kanalene CNN Turk television og Al-Aqsa TV fra Gaza melder mandag morgen at to personer ble drept og 30 såret da israelske marinesoldater bordet minst ett av skipene i den internasjonale konvoien.

En talsmann for en av de tyrkiske hjelpeorganisasjonene bekrefter at to personer er døde.

De seks skipene er på vei til Gaza med hjelpeforsyninger og flere hundre propalestinske aktivister, og israelske myndigheter har tidligere sagt at de vil hindre konvoien i å nå Gaza.

Det israelske militæret hadde mandag morgen ikke kommentert opplysningene.

Lastet med 10.000 tonn hjelpeforsyninger

Israel mtb marine (Foto: AP)
Israel mtb marine (Foto: AP)

Ship to Gaza skriver i en pressemelding at fem av skipene som deltar i den internasjonale konvoien som er på vei til Gaza med 10.000 tonn hjelpeforsyninger og over 700 propalestinske aktivister, har blitt bordet av den israelske marinen.

- Våre opplysninger går ut på at alle skipene unntatt ett ble bordet av den israelske marinen ved halv fem tiden i natt, og nå har skiftet kurs, sier Ship to Gazas svenske talsperson Mikael Löfgren til nyhetsbyrået TT. (©NTB)