John Arne Riise (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
John Arne Riise (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Bare tre igjen foran Riise

John Arne Riise ristet raskt av seg bryllupsfeiringen etter lillebror Bjørn Helges store dag. Allerede onsdag passerer venstrebacken Øyvind Leonhardsen i antall A-landskamper.

Begge står med 86. Mot Ukraina kommer Roma-proffens 87. Det betyr at bare tre spillere står foran på adelskalenderen. Thorbjørn Svenssen topper med 104 landskamper, fulgt av Henning Berg som kom opp i 100. Erik Thorstvedt voktet målet i 97 kamper. Det er da også mot denne trioen storebror Riise har stilt inn siktet.

– Moro å passere «Leo». Når jeg ser på antall landskamper, så føler jeg at sjansen er stor for å klare det. Men jeg stresser ikke. Om par-tre år kan rekorden være min. Jeg skal holde gutsen oppe, men det er også viktig å unngå skader, sier den tidligere Liverpool-backen til NTB.

Mot Montenegro lørdag hadde Riise fått fri på grunn av forpliktelser i lillebrorens bryllup. Egentlig litt ergerlig for en spiller på jakt etter å toppe «landskamplisten». Det var Aalesunds Jonathan Parr som fikk sjansen mot Montenegro. Han var med for første gang og tilhører «framtiden», men før Riise har tenkt å overlate sin plass til andre håper han å ha passert Svenssens legendariske rekord med 104 kamper for Norge.

– Det kommer folk bakfra, og det gir en ekstra drivkraft. Jeg er en spiller som må sette meg noen mål som pusher meg litt ekstra. Det at jeg mangler et sluttspill er også ekstra motiverende. Vi er i en tøff gruppe, men alt kan skje. Vi må slå Island borte. Portugal og Danmark er favoritter på forhånd, men vi kan slå de fleste bare vi ikke blir hengende etter fra start, sier Italia-proffen.

Riise var uforskammet pigg når han var tilbake på landslaget dagen etter brorens bryllup. – Formen er veldig bra. Jeg tok det rolig, men det var utrolig moro med fantastiske taler og alt. Det var en stolt storebror som ga bort lillebror, sier Riise tydelig stolt.

– Jeg gleder meg som en unge til Ukraina-kampen. Det er lenge siden jeg har spilt kamp. Vi møter en ekkel motstander, men Drillo har en fantastisk statistikk på Ullevaal. Dette blir moro.

– Egil er veldig rolig som trener og vet hva som skal til for å det beste ut av spillerne. Han minner meg litt om Ranieri (Romas trener). De vil begge spille i lengderetningen, ikke så mye på tvers. Rekorden på Ullevaal (34 kamper uten tap) sier sitt. Jeg håper Drillo tar oss til EM før Ståle Solbakken tar over, sier Riise – for tiden med litt lysere hår enn vanlig etter en liten fargeforandring hos frisøren.

En ting som ikke forandrer seg er Riises navn i lagoppstillingen for Norge A. For 87. gang står det J.A. Riise på dommerkortet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2