Cristiano Ronaldo (Foto: RAFAEL MARCHANTE/Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: RAFAEL MARCHANTE/Reuters)

Ronaldo «veldig trist og frustrert» uten troféer

Nå håper Real Madrid-stjernen at Mourinhos inntog vil løfte klubben til nye høyder.

Ronaldo dro fra Manchester United etter å ha vunnet alt med klubben. Nå håper han å gjøre det samme med Real Madrid, men i hans første sesong i klubben måtte han se Barcelona stikke av med ligatittelen, mens Mesterligaen endte i fiasko mot Lyon i åttedelsfinalen.

I et lengre intervju med den portugisiske avisen Público forteller Ronaldo om savnet av Manchester, overgangen til Real Madrid og tankene hans om ansettelsen av José Mourinho som trener i klubben.

Tiden i England
- Klart jeg savner Manchester. Det ville vært unormalt om jeg ikke hadde det, siden jeg bodde der i seks år og utviklet meg som menneske og profesjonell. Jeg har mange gode minner derfra og var lykkelig i tiden der. Derfor er det naturlig å ha hjemlengsel, men jeg angrer ikke. Min syklus i Manchester tok slutt for å gi plass til en ny. Det åpnet en ny dør i livet mitt. Nå er jeg fornøyd i Real, sier Ronaldo.

Ronaldo og Rooney (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Ronaldo og Rooney (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Sesongen 09/10
Han innrømmer likevel at overgangen ikke har gått helt etter planen med tanke på klubbens troféløse sesong.

- Alle som kjenner meg godt vet hvordan jeg har det etter å ha tapt en kamp. Jeg liker å vinne og jobber hardt hver dag for å hjelpe laget, enten med målgivende eller scoringer, så jeg er veldig trist og frustrert over ikke å ha vunnet noe. Men sesongen er over og nå tenker jeg på den neste med stor optimisme. Jeg føler meg trygg på at historien kommer til å være en helt annen om et år.

Barcelona
Ronaldo mener forskjellen på Barcelona og Real Madrid kan forklares. For der Barcelona fremstår som en samkjørt lagmaskin, har Los Blancos enkelte ganger fremstått som en gjeng individualister.

- Real Madrid er et lag under konstruksjon. Mange nye spillere er hentet inn og et lag bygges ikke over natten. Vi har utvilsomt noen store spillere, men vi har ikke et lag så komplett, samhandlende og symmetrisk som Barcelona, innrømmer Ronaldo.

Cristiano Ronaldo (Foto: RAFAEL MARCHANTE/Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: RAFAEL MARCHANTE/Reuters)

Mourinho
Han tror at dette vil bedre seg kommende sesong når nysigneringene er blitt bedre kjent med hverandre, ikke minst med Mourinho på plass til å lede laget.

- Han ville ikke at jeg skulle si noe før en offisiell bekreftelse foreligger, men sannheten er at jeg er veldig fornøyd. Jeg liker trenere med appetitt for seier og Mourinho er en vinner. Titlene han har vunnet i klubbene han har vært i taler for seg. Jeg håper at jeg kan feire mange triumfer med ham, ettersom det var målet mitt da jeg dro til Madrid. Jeg har stor tro på at det kommer til å skje, sier Ronaldo.

Målet for neste sesong? Å vinne alle turneringer.

- Det er den eneste tankegangen til en klubb av Real Madrids størrelse og storhet.

Cristiano Ronaldo (Foto: RAFAEL MARCHANTE/Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: RAFAEL MARCHANTE/Reuters)