elsdrejobb (Foto: TV 2)
elsdrejobb (Foto: TV 2)

Seniorsaken: – Dette er et hån, Gjensidige

Seniorsaken krever at Gjensidige endre sin seniorpolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reportasjen om 67 år gamle Karin som ikke får beholde jobben sin i Gjensidige, har opprørt mange. Nå krever Seniorsaken at Gjensidige endrer sin seniorpolitikk – hvis ikke blir det boikott.

– Makan til arrogant oppførsel. Makan til arrogant uttalelse har vi aldri registrert her i seniorsaken, sier daglig leder i Seniorsaken, Tore Henning Larsen.

Aldersgrense

De er ikke milde når de omtaler Gjensidiges personalpolitikk, som kom fram i TV2s reportasje i går:

For 67 år gamle Karin får ikke lov til å jobbe hos Gjensidige lenger. Ikke av personlige grunner, men grunnet en viktig prinsippsak i Gjensidige: Ingen får være ansatt hos dem etter fylte 67 år.

– For oss er det viktig å få inn ny kompetanse. Yngre folk med en annen kompetanse, og tilgang på annen type kunnskap, sier HR-direktør i Gjensidige, Per-Espen Magnussen.

Gikk til sak

Og da hjelper det ikke at Karin er godt likt og like arbeidsom – etter 29 år i jobben.

– Jeg liker å jobbe, jeg liker å jobbe i Gjensidige, og jeg ønsker å bidra til at Gjensidiges kunder skal være fornøyd, sier kundekonsulent Karin Haare Johansen.

Karin gikk til sak for å få beholde jobben – og i tingretten ble Gjensidige dømt for å være diskriminerende, men de har anket avgjørelsen.

Det har opprørt en hel skare av seniorsakens medlemmer – og hvis ikke Gjensidige endrer sin politikk er oppfordringen klar:

– Bytt selskap! Skift til et selskap som har en deasent seniorpolitikk. Kutt ut Gjensidige. Flytt forsikringene til et annet selskap, sier Tor Henning Larsen.

Inviterer til dialog

Gjensidige svarer med invitasjon til dialog.

– Vi inviterer gjerne seniorsaken til et møte hos oss, der vi kan gå igjennom dette, og forklare litt bakgrunnen for vårt standpunkt og hvordan vi tenker, sier HR-direktør Magnussen.

– Vurderer dere å endre denne holdningen, med at ansatte over 67 år må gå?

– Nei, for oss er dette et prinsipielt spørsmål som vi ønsker å få en avklaring på, sier han.

– Det er et hån, Gjensidige, det er et hån mot dem som har levd litt lenger enn denne vedkommende tydeligvis har gjort, sier direktøren i Seniorsaken.