lund
lund

Børge Lund: - Skal lade batteriene så er vi klare for Barcelona

Kiel slo Ciudad Real 29-27 i semifinalen i Champions League.

Se Børge Lund og Kiel mot Barcelona i Champions League-finalen direkte på TV 2 Sport søndag fra kl. 17.50.

De to siste årene har Børge Lund og Kiel vært tapende finalist mot nettopp Ciudad Real i Champions League. I Köln i kveld fikk det tyske storlaget en etterlengtet revansje da de to erkerivalene møttes i semifinalen foran 19 000 tilskuere i Lanxess Arena.

Lagene fulgte hverandre som skygger de første tjue minuttene av første omgang, men til pause ledet Ciudad Real 15-12.

- De dro litt ifra når vi gikk bort fra konseptet i spillet vårt. Vi tok for raske avslutninger og ble straffet av Ciudad Real, sier Børge Lund til TV 2 Sporten.

På hugget etter pause
Kiel fikk en langt bedre start på andreomgangen enn de hadde avsluttet den første, men tyskerne så ut til å rote det bort da de regjerende mestrene gikk opp til 20-16.

- Akkurat da stod kampen å vippet, men vi klarte å komme tilbake, sier en fornøyd bodøværing.

Igjen tok Kiel seg sammen, den franske stjernemålvakten Thierry Omeyer hadde noen fantastiske redninger og noen minutter senere utlignet Daniel Narcisse til 20-20.

Det ble noen dramatiske sluttminutter hvor Kiel hadde mest is i magen og hvor en 19 år gammel islending fikk æren av å sette inn kampens siste mål. Aron Palmarsson som er inne i sin første sesong i Kiel, satte inn 29-27-ledelse til Kiel sekunder før slutt og ble nærmest overfalt av jublende lagkamerater.

- Kampen ble akkurat som forventet. To lag med høyt tempo, kraft, god teknikk og to gode målvakter. Da vi overlevde perioden i andre omgang hvor vi hadde to mann utvist, og faktisk scoret i spill fire mot seks, så tror jeg vi fikk det lille ekstra som gjorde at vi vant til slutt, analyserer Børge Lund.

Mestscorende for Kiel ble Filip Jicha og Christian Sprenger med seks mål hver, mens svenske Jonas Källmann hadde det samme antall fulltreffere for Ciudad Real.

Møter Barcelona søndag
Barcelona slo russiske Chekhovskie Medvedi 34-27 i lørdagens første semifinale og blir Kiels motstander i finalen. De to lagene møttes også i gruppespillet hvor lagene noe overraskende tok hver sin seier på bortebane.

- Det blir helt sikkert jevnt og tøft. Vi må sette fart på spillet vårt. Barcelona er store og tunge så det er viktig at vi får tempo på ballen. Nå skal vi lade batteriene og så er vi klare for å møte Barcelona i morgen, avslutter Børge Lund på telefonen fra Köln lørdag kveld.

Med triumf i søndagens finale vil Børge Lund bli tidenes første norske herrespiller som går til topps i håndballens gjeveste europacup.