nilsen (Foto: TV 2)
nilsen (Foto: TV 2)

Steinar Nilsen: – Det der høres utrolig farlig ut!

Men tar han utfordringen? Se Lørdagsmagasinets portrett av Steinar Nilsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For halvannet år siden ble han betegnet som Gudfaren. I dag er Steinar Nilsen arbeidsledig.

Lørdagsmagasinet møter ham på Pastasentralen i Bergen. Han smalltalker italiensk med de som jobber der. Og vi diskuterer noen av Bergensavisens forsider den siste tiden.

«SKAM»

Blant annet en forside etter cuptapet mot Fyllingen: Bilde av Erik Huseklepp med teksten «SKAM» i fete typer.

– Dette er helt rett. Vi må tåle en forside som dette. Men det burde vært bilde av meg og ikke Huseklepp, sier den avgåtte Brann-treneren.

– Det burde vært bilde av meg og akkurat den samme teksten.

Nordlendingen med italiensk lynne ble hentet til byen som blør for fotballlaget sitt. Ekte lidelse har et navn, og akkurat nå står det skrevet nest nederst på tabellen.

Før Steinar Nilsen ble arbeidsledig hadde han en helt vanlig, tøff uke på jobben.

Kjempet mot tårene

– Jeg forstod at det var over når ledelsen begynte å prate om at det ikke var så sikkert at jeg skulle på treningsfeltet dagen etter, sier han.

– Hvordan var det å sitte på pressekonferansen?

«SKAM»: - Vi må tåle en slik forside, men det burde vært bilde av meg, ikke Huseklepp, sier Steinar Nilsen. (Foto: TV 2)
«SKAM»: - Vi må tåle en slik forside, men det burde vært bilde av meg, ikke Huseklepp, sier Steinar Nilsen. (Foto: TV 2)

– Det var vanskelig. Det er ikke det du har lyst til. Jeg hadde lyst til å være på treningsfeltet med guttene istedet. Og da jeg begynte å snakke om mottakelsen jeg har fått her i Bergen ble det følelsesladet der og da. Det var spesielt og jeg ble litt overrasket over meg selv da jeg så det etterpå.

Korridorkamper i blindsonen

Han har spilt i de italienske storklubbene Milan og Napoli, og vet hvilke mekanismer som råder både på og utenfor banen. Også i Brann.

– Jeg har vært opptatt av hvordan å bygge fotballlag og å ta ut det beste laget til enhver tid av det materiellet som jeg har. Også har jeg selvfølgelig lagt merke til at det har vært en del korridorkamper som har pågått. Mye av det i min blindsone og det får jeg bare ta til etterretning.

– Men jeg har ingen vonde følelser til en eneste spiller. Jeg beklager overfor spillerne at vi ikke klarte sammen med klubbledelsen å komplementere de allerede veldig bra fotballspillerne som vi har i Brann. Hadde vi klart det så hadde vi vært ett av topp fem-lagene denne sesongen også tror jeg.

– Bør det røskes litt opp i administrasjonen og styret i klubben?

– Det får andre bestemme.

– Hvem er det som egentlig styrer Brann?

– Det er mange som har lyst å bidra, så spørs det om det er positivt eller negativt. Det må bli noe klubben må evaluere.

Skriver for å bearbeide

I disse dager skriver han om opplevelsene i Brann. Kun for sin egen del. For å bearbeide og for å lære.

– Det er merkelig altså. Da jeg kom til niende og tiende siden på pc'en fikk jeg nesten litt sult igjen. Du ser at det ikke er så dumt det vi har holdt på med heller. Det er mange tilfeldigheter som råder for at ting går den ene eller andre veien.

Støtte fra folket

På Torgallmenningen i Bergen er det flere som kommer bort for å ønske ham lykke til videre. Og noen som mener han ikke bør forlate klubben nå.

– Jeg hadde løyet hvis jeg sa at slike tilbakemeldinger ikke betyr noe, sier han.

Vi utfordrer han til et ja/nei-lynintervju midt i hjertet av Bergen sentrum.

– Det der høres utrolig farlig ut!

Tar han utfordringen? Se Lørdagsmagasinets portrett av Steinar Nilsen i videovinduet øverst.

Om en måneds tid tar han med seg familien tilbake til Tromsø. Og gleder seg til mer tid sammen med barna. Spesielt sykkelturer med eldstegutten.

– I hele hans liv de siste fem årene har pappa jobbet hver eneste helg og det har ikke blitt så mange sykkelturer i helgene. Så det er veldig kjekt å kunne være pappa nå, og kunne sette dem først. Det skal bli godt å kunne bidra mer.

Men han vil fortsatt jobbe med fotball.

– Er det noen tilbud på gang?

– Nei, sier han og smiler.