Olafur Orn Bjarnason (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Olafur Orn Bjarnason (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Bjarnason forlater Brann

Er ansatt som spillende trener i moderklubben Grindavik.

Branns Olafur Örn Bjarnason er ansatt som spillende trener i den islandske eliteserieklubben Grindavik. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med klubben.

Han erstatter Lukas Kostic som fikk sparken tidligere i uken, melder den islandske statskanalen RÚV.

Går gratis
Olafur leder laget for første gang 14. juni, men slutter seg ikke til klubben før månedsskiftet juli/august. I mellomtiden trenes klubben av assistenttrener Milan Stefan Jankovic.

- Samtalene med Brann gikk veldig bra og det er klart at Olafur har nytt stor respekt i klubben, som har gjort alt de kunne for å få i stand overgangen, opplyser klubben i en pressemelding.

Midtstopperens kontrakt med Brann ville gått ut ved sesongslutt, og klubben har derfor gått med på å slippe ham vederlagsfritt til Grindavik.

I avtalen med Brann heter det at Bjarnason spiller mot Aalesund 6. juni før han reiser til Island i VM-pausen. I juli returnerer han til Brann og er disponibel for klubben i Branns fire seriekamper.

Takker Brann
Islendingens siste kamp for Brann blir dermed borte mot Sandefjord 25. juli. Brann ønsket å beholde Bjarnason frem til overgangsvinduet i Norge åpner 1. august og de får muligheten til å hente inn en erstatter for veteranen.

- Styret i Grindavik takker Brann for svært godt samarbeid og begge lag håper å kunne fortsette med det i fremtiden, heter det i pressemeldingen.

Bjarnason har syv sesonger bak seg i Bergen.

Han vokste opp i Grindavik hvor han spilte 135 kamper og scoret 18 mål i periodene 1992-1997 og 2000-2003.

Fra 1998-2000 spilte Bjarnason i Malmö. Han har vært Brann-spiller siden 2004.

35-åringen står med 28 landskamper for Island.